Το Ford σας στην παλάμη του χεριού σας!

Η τεχνολογία είναι φίλη μας, αρκεί να ξέρουμε να την αξιοποιούμε σωστά. Η Ford είναι μια μάρκα που αναπτύσσεται συνεχώς προσφέροντάς μας το καλύτερο δυνατό είτε μιλάμε για τα αυτοκίνητά της, είτε για τις τεχνολογίες που τα περιβάλλουν.

Με το smartphone μας να έχει γίνει πλέον η προέκταση του χεριού μας, η εφαρμογή FordPass (διαθέσιμη σε iOS & Android) προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το Ford σας μέσω του κινητού σας τηλεφώνου. Μερικά από τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη της εφαρμογής είναι:

  • Απομακρυσμένο κλείδωμα/ξεκλείδωμα
  • Απομακρυσμένη εκκίνηση
  • Λειτουργία φύλαξης
  • Ειδοποιήσεις υγείας και κατάστασης οχήματος
  • Ψηφιακή οδική βοήθεια
  • Εύκολο service

Επιπλέον το FordPass παρέχει επίσης στους πελάτες Ford τη δυνατότητα να επωφεληθούν χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:

  • Διαδρομές
  • Υπηρεσία «Η Κίνηση Τώρα»
  • Πληροφορίες Τοπικών Κινδύνων
  • Εύρεση χώρου στάθμευσης

Λειτουργίες ειδικά σχεδιασμένες για ηλεκτρικά και PHEV μοντέλα Ford

Και στην περίπτωση που είστε κάτοχος ενός plugin hybrid Ford (Kuga ή Explorer) ή μιας ηλεκτρικής Mustang Mach-E, έχετε δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στις πληροφορίες για τη φόρτιση της μπαταρίας και την υπολειπόμενη αυτονομία του αυτοκινήτου. Επιπλέον μπορείτε να προγραμματίζετε τις επιθυμητές ώρες φόρτισης ώστε να εκμεταλλεύεστε τις όποιες εκπτώσεις ισχύουν κατά τις νυχτερινές ώρες, φροντίζοντας παράλληλα να υπάρχει η απαραίτητη αυτονομία για την ολοκλήρωση του επόμενου ταξιδιού. Κι αν πρέπει να φορτίσετε στη διαδρομή, η εφαρμογή σας επιτρέπει να βρείτε εύκολα του κατάλληλους σταθμούς φόρτισης λαμβάνοντας πληροφορίες σχετικά με τους τύπους φορτιστών και τις υπηρεσίες που μπορείτε να απολαύσετε.

Επίσης, το FordPass προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης ανακατεύθυνσης σε ένα σημείο φόρτισης, όταν το χρειάζεστε. Τέλος, με την λειτουργία προετοιμασίας του οχήματος (pre-conditioning) μέσα από την εφαρμογή FordPass, οι οδηγοί μπορούν να ορίζουν την ώρα της επόμενης αναχώρησής τους, και να επιλέγουν από πριν την ιδανική θερμοκρασία στην καμπίνα. Με τον τρόπο αυτό, ρυθμίζεται η θερμοκρασία όσο το όχημα φορτίζεται, με σκοπό να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια όταν κινείται!

Και αντικλεπτική προστασία με το SecuriAlert

Η λειτουργία αυτή του FordPass, μας είναι γνώριμη από παλιά με την ονομασία Guard Mode και προστατεύει το αγαπημένο σας Ford από επίδοξους διαρρήκτες. Τι κάνει τώρα το SecuriAlert; Μόλις ενεργοποιηθεί, στέλνει μία ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν αναγνωρίσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στο όχημα, ακόμα και για απόπειρα ανοίγματος θυρών ή πρόσβασης με κλειδί. Για να λειτουργήσει αυτή η εφαρμογή, ο ιδιοκτήτης πρέπει να ενεργοποιήσει το SecuriAlert, το οποίο ενεργοποιείται και απενεργοποιείται εύκολα με τη βοήθεια της εφαρμογής για smartphone την FordPass. Όταν μπει σε λειτουργία, χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του αυτοκινήτου για να αναγνωρίσει τυχόν απόπειρα εισόδου σε αυτό. Χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect, το αυτοκίνητο θα στείλει αμέσως μία ειδοποίηση (push notification) στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν ανιχνεύσει οποιαδήποτε προσπάθεια για είσοδο.

Η εφαρμογή FordPass καταγράφει την ώρα και το λόγο που το SecuriAlert σήμανε συναγερμό – μέσω του smartphone – καθώς και την τελευταία γνωστή τοποθεσία του οχήματος. Εάν τώρα γίνει απόπειρα εισόδου με κλειδί, κάτι που δεν θα ενεργοποιήσει το συμβατικό συναγερμό του οχήματος, το SecuriAlert θα στείλει μία ειδοποίηση. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην αναγνώριση απόπειρας πρόσβασης μέσω ενός κλωνοποιημένου ή κλεμμένου κλειδιού. Όταν ο ιδιοκτήτης επιστρέφει στο όχημά του απλά απενεργοποιεί το SecuriAlert μέσω της εφαρμογής FordPass.

Σας βοηθάει να ανακτήσετε το κλεμμένο σας όχημα!

Αυτή η δυνατότητα προσφέρεται μέσω της υπηρεσίας Stolen Vehicle Services που λειτουργεί μέσω της εφαρμογής FordPass, στέλνοντας μια ειδοποίηση στο smartphone του ιδιοκτήτη εάν ανιχνευτεί απόπειρα κλοπής. Η εφαρμογή καθοδηγεί το χρήστη στη διαδικασία αναφοράς του συμβάντος στην αστυνομία και παρέχει υποστήριξη όλο το 24ωρο, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης του οχήματος. Η Stolen Vehicle Services βασίζεται στο σύστημα ανίχνευσης SecuriAlert και στέλνει ειδοποίηση στο smartphone του χρήστη μέσω του FordPass Connect.

Πάντα στο πλευρό του οδηγού!

Η εφαρμογή FordPass σας συνδέει απροβλημάτιστα με το Ford σας, με έναν έξυπνο και διαισθητικό τρόπο, από τη βελτίωση της διαδρομής σας, την αυτοδιάγνωση και την αποστολή ειδοποιήσεων υγείας του οχήματός σου, έως την παροχή βοήθειας για να βρεις ένα σημείο φόρτισης για το ηλεκτρικό σου όχημα και την ενημέρωσή σου όταν είναι πλήρως φορτισμένο. Διώχνει ακόμη και την ανησυχία σου για το αν κλείδωσες το αυτοκίνητό σου, χάρη στο απομακρυσμένο κλείδωμα και ξεκλείδωμα. Ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εφαρμογής FordPass, είναι πως προσαρμόζεται με κάθε ενημέρωση και κάθε νέα λειτουργία, ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει απρόσκοπτα όλες τις υπηρεσίες.

Get it on Google Play Download on the App Store