Το νέο Volvo EX90 θα «φορτίζει» μέχρι και το σπίτι

Πολλοί από εμάς νοιαζόμαστε για το περιβάλλον ανακυκλώνοντας τα υλικά που μπορούμε, μαγειρεύοντας με τρόπο που μειώνει την απόρριψη τροφών ή οδηγώντας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τη χρήση ενέργειας με έναν πιο βιώσιμο τρόπο, είναι δύσκολο να ξέρει κανείς πώς μπορεί να αυξήσει το ποσοστό ανανεώσιμων πηγών ως τμήμα της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί. Καθώς η κοινωνία αυξάνει την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, με τα αυτοκίνητα να παίζουν σημαντικό ρόλο στην «πράσινη» μετάβαση, η αυξημένη ζήτηση για ηλεκτρισμό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική επιβάρυνση του δικτύου.

Η Volvo πιστεύει ότι με τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να είναι σε θέση να συνεισφέρουν στη μείωση αυτής της επιβάρυνσης όταν φορτίζουν, σχηματίζοντας ένα εικονικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας μαζί με άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η λειτουργία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην κάλυψη των οικιακών σας ενεργειακών αναγκών, με το αυτοκίνητο, όταν δεν είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο, να μετατρέπεται σε μία μπαταρία με τροχούς που παρέχει ενέργεια στη ζωή σας εν κινήσει, για το μαγείρεμα, τα εργαλεία ή το ηχοσύστημά σας.

 Το πρώτο αυτοκίνητο Volvo με δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης

Το επερχόμενο, αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90, που θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου, θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo με προεγκατάσταση για Δυνατότητα Αμφίδρομης Φόρτισης. Διαθέσιμη αρχικά σε επιλεγμένες αγορές, η λειτουργία έχει τη δυνατότητα να σας βοηθήσει να κάνετε τη χρήση ενέργειας πιο φθηνή, αποτελεσματική και βιώσιμη. Σε συνδυασμό με τις δυνατότητες έξυπνης φόρτισης που έρχονται στην εφαρμογή Volvo Cars για smartphone, το Volvo EX90 θα σας επιτρέπει να φορτίζετε το αυτοκίνητό σας όταν η ζήτηση από το δίκτυο και οι τιμές είναι χαμηλά – συνήθως αυτό συμβαίνει όταν το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών στο μίγμα ενέργειας είναι αυξημένο – και να αποθηκεύετε αυτή την ενέργεια για να τη χρησιμοποιήσετε αργότερα.

Εκτός από τη δυνατότητα φόρτισης οικιακών ή άλλων συσκευών, το αυτοκίνητό σας θα έχει τελικά την ικανότητα να προσφέρει ένα χέρι βοηθείας, παρέχοντας ένα ποσοστό από τη φόρτισή του σε άλλα συμβατά Volvo. Από την άλλη πλευρά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ξεμείνετε από ενέργεια, αφού μπορείτε επίσης να λάβετε βοήθεια από άλλα αυτοκίνητα Volvo. Όπου διατεθεί, ολόκληρη η διαδικασία φόρτισης θα είναι αυτόματη και διαχειρίσιμη στο σύνολο της από τη λειτουργία έξυπνης φόρτισης στην εφαρμογή Volvo Cars. Ο σχετικός αλγόριθμος διασφαλίζει επίσης ότι η φόρτιση και η αποφόρτιση της μπαταρίας θα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος φθοράς της μπαταρίας, που μπορεί να αποφευχθεί.

Υποστήριξη του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας

Ανάλογα με τους κανόνες που ισχύουν σε κάθε αγορά ενέργειας, η δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει στους πελάτες να υποστηρίζουν το δίκτυο με διαφορετικούς τρόπους. Αυτοί θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την αποθήκευση περισσότερης ενέργειας στη διάρκεια των ωρών που υπάρχει πλεόνασμα ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και την πώλησή της πίσω στο δίκτυο, κατά τις ώρες αιχμής που η ζήτηση είναι αυξημένη. Εάν περισσότερα αυτοκίνητα έχουν αυτή τη λειτουργία στο μέλλον, το δίκτυο θα μπορούσε να εξισορροπείται πιο συχνά. Αυτό θα αύξανε τη συνολική βιωσιμότητα του δικτύου, μειώνοντας την πιθανή σπατάλη ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κατά τις ώρες που η παραγωγή υπερβαίνει την ζήτηση.

Φανταστείτε το εξής σενάριο: Επιστρέφετε σπίτι από τη δουλειά με μεγάλο περίσσευμα ενέργειας στην μπαταρία, η οποία νωρίτερα είχε φορτιστεί με πιο φθηνή και καθαρή ηλεκτρική ενέργεια. Στη διάρκεια του απογεύματος, το αυτοκίνητό σας μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο, παρέχοντας ενέργεια την ώρα που οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι υψηλότερες. Καθώς σε γενικές γραμμές η ενέργεια είναι φθηνότερη όταν κλιματικά ουδέτερες πήγες συνεισφέρουν περισσότερο στην παροχή της, αυτή η μεταφορά ενέργειας μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα από το λογαριασμό του ηλεκτρικού σας προσφέροντας συγχρόνως πιο καθαρή ενέργεια στο δίκτυο.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Hyundai απλουστεύει τη φόρτιση μέσω ρομπότ
Η Hyundai απλουστεύει τη φόρτιση μέσω ρομπότ
Ρομπότ αλλάζουν λάστιχα στο πρώτο AI βουλκανιζατέρ (+video)
Ρομπότ αλλάζουν λάστιχα στο πρώτο AI βουλκανιζατέρ (+video) …
Το νέο Volvo EX30 έχει τα... μάτια του 14!
Το νέο Volvo EX30 έχει τα... μάτια του 14!
Οι προηγμένες δοκιμές στα φώτα των BMW
Οι προηγμένες δοκιμές στα φώτα των BMW
Νέο χειροκίνητο κιβώτιο της Toyota για σπορ υβριδικά
Νέο χειροκίνητο κιβώτιο της Toyota για σπορ υβριδικά …
Kia με αντλία θερμότητας και νέο πάνελ κλιματισμού
Kia με αντλία θερμότητας και νέο πάνελ κλιματισμού …
Το Hyundai Ioniq 5 πάει σαν τον κάβουρα! (+video)
Το Hyundai Ioniq 5 πάει σαν τον κάβουρα! (+video)
Αναδυόμενη οθόνη 30 ιντσών από τη Hyundai (+video)
Αναδυόμενη οθόνη 30 ιντσών από τη Hyundai (+video)
Ξερόγκαζα με τηλεχειρισμό για τη νέα Ford Mustang
Ξερόγκαζα με τηλεχειρισμό για τη νέα Ford Mustang
Ήρθε το νέο Mazda2 σε τιμές που συμφέρουν
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Πάτησαν Ελλάδα οι νέες BMW Σειρά 5 & i5 (+τιμές)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές των νέων Citroen C4 X και ë-C4 X
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε το ηλεκτρικό Nissan Townstar Combi (+τιμή)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε το νέο DS 3. Δείτε τις τιμές του
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου VW ID.3 στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Διαθέσιμο το αναβαθμισμένο Mazda MX-5
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ο τιμοκατάλογος του νέου VW Amarok
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ανανεωμένο Mazda CX-5 σε τιμή έκπληξη
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Η τιμή του νέου Volkswagen Amarok
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Get it on Google Play Download on the App Store