Το Virtual Cockpit του Skoda Kamiq (+video)

Το πιο νέο και μικρό SUV της Skoda, το Kamiq εφοδιάζεται με όλες τις τεχνολογίες και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που συναντώνται στα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας. Δύο από αυτά, είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit και οι οθόνες αφής των συστημάτων πολυμέσων.

Δείτε εδώ περισσότερα για το Skoda Kamiq

Το Virtual Cockpit με την οθόνη των 10,25 ιντσών απεικονίζει δεδομένα του υπολογιστή ταξιδιού σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες και τα γραφικά του αλλάζουν, ανάλογα τις επιθυμίες του οδηγού. Έτσι μπορεί να επιλέξει την πιο κλασική διάταξη με τα δύο μεγάλα στρογγυλά όργανα για το ταχύμετρο και το στροφόμετρο (μαζί με επιμέρους ενδείξεις), το στροφόμετρο στο κέντρο, καθόλου στρογγυλές ενδείξεις, την αυτονομία, την κατανάλωση κ.λπ. Όλες αυτές οι πληροφορίες και τα γραφικά του πίνακα οργάνων με τις 5 συνολικά διατάξεις αλλάζουν πολύ εύκολα μέσω του πλήκτρου View στο τιμόνι. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ανήκει στο βασικό εξοπλισμό της τρίτης έκδοσης Style και προαιρετικά στη δεύτερη Ambition.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Skoda Kamiq

Πολύ σύγχρονο, εύκολο στη χρήση και άμεσο στις εντολές είναι το σύστημα πολυμέσων. Το Bolero με την οθόνη των 8 ιντσών που θα δείτε και στο βίντεο είναι στάνταρ στις εκδόσεις Style και Ambition. Στην αρχική έκδοση Active είναι 6,5 ιντσών, ενώ προαιρετικά διατίθεται το πιο μεγάλο και με περισσότερες λειτουργίες Amundsen με την οθόνη των 9,2 ιντσών. Στο μενού του Bolero υπάρχουν πολλές λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως είναι το ραδιόφωνο, το τηλέφωνο, ο κλιματισμός, τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και διάφορες ακόμα ρυθμίσεις.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Skoda Kamiq 1.0 TSI 116 PS

Παρακολουθείστε τις λειτουργίες του Virtual Cockpit και της οθόνης Bolero στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store