Βγαλμένη από video game η οδήγηση των BMW (+video)

Η οδήγηση των BMW, ειδικά των M, είναι εμπειρία. Εμπειρία που κυριολεκτικά αναμιγνύει την πραγματικότητα με τα video games, μέσα από την τεχνολογία τεχνολογία BMW //M Mixed Reality, η οποία παρουσιάστηκε στο Web Summit της Λισαβόνας.

Η εν λόγω τεχνολογία θέλει να φέρει επανάσταση στην οδηγική εμπειρία, αρχής γενομένης από τη νέα M2, συνδυάζοντας πραγματική με εικονική οδήγηση. Χρησιμοποιώντας το Unreal Engine, μια μηχανή δημιουργίας 3D γραφικών για παιχνίδια από την Epic Games, η βαυαρική φίρμα επιτρέπει στους οδηγούς και τα αυτοκίνητά τους να μπαίνουν στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, οδηγώντας κανονικά τη M2. Μέσα από τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, ο οδηγός μεταφέρεται σε ένα περιβάλλον πίστας video game, την ώρα που χαίρεται το αυτοκίνητο στην πραγματική ζωή. Κατά αυτό τον τρόπο, μπορεί να μετατρέψει ένα ελεγχόμενο περιβάλλον (βλέπε αλάνα) στο προσωπικό του σιρκουί, δημιουργώντας αυτοσχέδια track days.

Όπως σε πολλά βιντεοπαιχνίδια, το πέρασμα από την πίστα περιλαμβάνει αποφυγή εμποδίων, πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του χειριστή/οδηγού, μέχρι και συλλογή δώρων/«κερμάτων»! Με άλλα λόγια παίρνεις τη M2 σου, πας σε μια αλάνα και «παίζεις» Mario Kart ή Gran Turismo στην πραγματική ζωή! Η διασκέδαση, βέβαια, είναι μόνο ένα μέρος των δυνατοτήτων του BMW //M Mixed Reality. Η «μίξη πραγματικοτήτων» μπορεί εξίσου αποτελεσματικά να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση του οδηγού, ο οποίος μπορεί να εξερευνήσει τις αρετές του αυτοκινήτου του με ασφάλεια και να εξοικειωθεί μαζί του σε ένα «φυλασσόμενο» περιβάλλον – εικονικό και πραγματικό.

Η BMW δηλώνει πως έθεσε τα θεμέλια για αυτήν την τεχνολογία πριν από δύο δεκαετίες, ενσωματώνοντας τη σύγχρονη τεχνολογία επικοινωνίας σε ένα αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, αυτό αναπτύχθηκε στο ConnectedDrive, που παρουσιάστηκε το 2008.

Get it on Google Play Download on the App Store