Θεριό ανήμερο το Cupra Formentor VZ5!

Με αφορμή τον εορτασμό της 3ης επετείου της Cupra, η μάρκα μας παρουσίασε το θηριώδες και 5κύλινδρο SUV της, Formentor VZ5.

Όπου 5 είναι ο αριθμός των κυλίνδρων του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 2,5 λίτρων που προέρχεται από το Audi RS Q3, με ισχύ 390 ίππων και 480 Nm ροπής. Προφανώς και μιλάμε για ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, μιας και θα κυκλοφορήσουν 7.000 μοντέλα, αποκλειστικά αριστεροτίμονα και θα είναι έτοιμα στα τέλη του έτους. Η θηριώδης δύναμη θα περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 4,2 δλ. ενώ η τελική αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Στο Formentor VZ5, το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 10 χλστ. συγκριτικά με την έκδοση των 310 ίππων, ενώ «φοράει» 6πίστονες δαγκάνες και φρένα Akebono. Σαφώς και ενσωματώνεται το σύστημα ανάρτησης Adaptive Chassis Control, με 15 επίπεδα ρύθμισης της απόσβεσης.

Εξωτερικά τώρα, ξεχωρίζει με το δυναμικό παρουσιαστικό, με τις ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών, ενώ προσφέρεται με το αποκλειστικό χρώμα για την έκδοση, με τον κωδικό Taiga Grey. Όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να το αποκτήσουν και στα χρώματα Midnight Black, Magnetic Tech Matt και Petrol Blue Matt.  Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν οι διπλές απολήξεις των εξατμίσεων, που έχουν μια ιδιαίτερη διάταξη. Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα δερμάτινα καθίσματα, τα οποία για πρώτη φορά κάνουν την εμφάνισή τους στο Formentor VZ5. Επιπρόσθετα ενσωματώνονται και άλλες λεπτομέρειες που διαφοροποιούν αυτή τη special έκδοση, όπως το σπορ τιμόνι, αλλά και η νέα ταπετσαρία, ενώ εντύπωση προκαλεί η οθόνη αφής 12 ιντσών.

Get it on Google Play Download on the App Store