Θηρία οι Cadillac CT4-V και CT5-V Blackwing

Η Cadillac αποκάλυψε τις νέες CT4-V και CT5-V Blackwing, η παραγωγή των οποίων είναι περιορισμένη τονίζοντας έτσι την σημαντικότητα των μοντέλων.

Πριν προχωρήσουμε στη παρουσίαση τους, να θυμίσουμε πως Blackwing ονομάζεται το ξεχωριστό τμήμα της μάρκας που ασχολείται αποκλειστικά με τις εκδόσεις σπορ επιδόσεων των μοντέλων της. Τα ξεχωριστά αυτοκίνητα παρουσιάστηκαν χθες, ενσωματώνοντας την αγωνιστική κληρονομιά της μάρκας, άψογα συνδυασμένη με την πολυτέλεια που διαθέτουν τα μοντέλα της Cadillac. Για τον εξωτερικό σχεδιασμό των CT4-V & CT5-V, όπως δήλωσε κι ο Andrew Smith, εκτελεστικός διευθυντής της Global Cadillac Design, έγιναν εκτεταμένες δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα, που συνδυαστικά με την αγωνιστική εμπειρία της μάρκας, δημιουργήθηκαν εξαιρετικά αεροδυναμικά αμαξώματα, με την προσθήκη νέων spoiler εμπρός και πίσω, αλλά και με την ύπαρξη ενός διαχύτη. Επιπρόσθετα στο πάτωμα των δυο μοντέλων έχουν τοποθετηθεί ειδικά panels που μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση, χαρακτηριστικό που ενισχύει τον σπορ χαρακτήρα.

Το εξωτερικό πακέτο συμπληρώνεται από τις νέες επανασχεδιασμένες ζάντες που στην περίπτωση της CT4-V Blackwing, οι διαστάσεις είναι 18 ιντσών με 9 ίντσες πλάτος εμπρός και ίδιας διαμέτρου αλλά 9,5 ιντσών πλάτους πίσω. Η CT5-V Blackwing καθότι και πιο γρήγορη έχει ζάντες 19 ιντσών με πλάτος 10 ιντσών εμπρός και 11 πίσω. Κερασάκι στη τούρτα οι θηριώδεις δαγκάνες της Brembo διαθέσιμες σε διάφορους χρωματισμούς, με σκοπό να ενισχυθεί η εξατομίκευση για κάθε εκλεκτό πελάτη. Να σημειώσουμε πως στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχουν και κεραμικοί δίσκοι!

Σε ότι αφορά τις καμπίνες, η πολυτέλεια σαφώς και είναι άφθονη, όπου και τα δυο μοντέλα προσφέρονται με τρεις επιλογές επένδυσης του εσωτερικού, με τα καθίσματα να είναι υψηλών προδιαγραφών, με εξαιρετική στήριξη και πλήθος ρυθμίσεων, ενώ είναι αεριζόμενα και με λειτουργία οσφυϊκού μασάζ. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, διάστασης 12 ιντσών, με τρία διαφορετικά προφίλ απεικόνισης: Tour, Sport και Track, μαζί με δύο παραμετροποιήσιμες περιοχές, όπου ο οδηγός μπορεί να εμφανίσει τις πληροφορίες που θεωρεί πιο σημαντικές. Για την ψυχαγωγία του οδηγού (όταν δεν «λιώνει» την Cadillac του σε κάποια πίστα) υπάρχει σύστημα infotainment διάστασης 8 ιντσών για την CT4-V Blackwing και 10 ιντσών στην CT5-V Blackwing. Κερασάκι στην τούρτα το Performance Data Recorder 2.0, που επιτρέπει στους οδηγούς να καταγράφουν με video κάθε πτυχή της οδήγησης τους. Επιπλέον το σύστημα καταγράφει 34 διαφορετικές παραμέτρους ώστε ο κάθε οδηγός να έχει μια λεπτομερή ανάλυση των χρόνων του, αλλά και του στιλ οδήγησης.

Και πάμε στο ζουμί της υποθέσεως, στους κινητήρες. Η CT5-V Blackwing κινείται από έναν αναβαθμισμένο 6,2 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα, η ισχύς του οποίου αγγίζει τους 678 ίππους και η ροπή 893 Nm, νούμερα που αναγάγουν την CT5-V Blackwing ως την ισχυρότερη Cadillac παραγωγής. Κάθε κινητήρας είναι χειροποίητος, με τη συναρμολόγηση να γίνεται στις εγκαταστάσεις της GM στο Κεντάκι και διαθέτει μια υπογεγραμμένη πινακίδα με τα στοιχεία του μηχανικού που υλοποίησε τη συναρμολόγηση. Η μετάδοση της δύναμης γίνεται είτε με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με ένα 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την δύναμη να περνάει στους πίσω τροχούς. Τα πρώτα 96 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,7 δλ. και η τελική σταματάει στα 320 χλμ./ώρα. Η μικρότερη CT4-V Blackwing έχει κάτω από το καπό έναν βελτιωμένο 3,6 λίτρων Twin Turbo 6κύλινδρο κινητήρα με ισχύει 472 ίππων και 603 Nm ροπής. Εδώ, η διαδικασία του 0 – 96 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,8 δλ. με την τελική να αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα.

 

Get it on Google Play Download on the App Store