Το Nissan Qashqai πάτησε στις Η.Π.Α. (+video)

Για πρώτη φορά το Nissan Qashqai πέρασε τον Ατλαντικό και πλέον ως «Rogue Sport» παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, φέροντας και κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση και το εσωτερικό.


Το νέο Nissan Rogue Sport είναι λοιπόν η αμερικάνικη εκδοχή του γνωστού μας Qashqai, το οποίο έρχεται για να τοποθετηθεί στη γκάμα της εταιρείας κάτω από το μεγαλύτερο Rogue (X-Trail).

Σε σχέση με το Qashqai το Rogue Sport έχει και κάποιες διαφοροποιήσεις, όπως π.χ. το νέο εσωτερικό με το τιμόνι που δανείζεται από το Micra, αλλά και αλλαγές στην κεντρική κονσόλα και τον πίνακα οργάνων. Δεν αποκλείεται πάντως τις αλλαγές αυτές να τις δούμε και στην ανανεωμένη γενιά του Qashqai, που αναμένουμε στην Ευρώπη μέσα στη χρονιά.

Διαβάστε ακόμα: H Mitsubishi ετοιμάζει το δικό της Qashqai

Συνεχίζοντας με το Rogue Sport, το μοντέλο που θα διατίθεται στις Η.Π.Α. κατασκευάζεται στην Ιαπωνία (το ευρωπαϊκό Qashqai παράγεται στη Μεγάλη Βρετανία) και θα προσφέρεται μόνο με έναν 2λιτρο κινητήρα βενζίνης 140 ίππων, που συνδυάζεται με αυτόματο, CVT κιβώτιο. Υπάρχει επιλογή για έκδοση 4Χ2 και 4Χ4.

Αλλαγές έχουμε και στην ανάρτηση, ώστε να προσφερθούν τα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά που απαιτεί ο Αμερικανός αγοραστής, ενώ θα υπάρχουν στις Η.Π.Α. τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, με στάνταρ στοιχεία όπως φώτα LED, 16άρες ζάντες αλουμινίου, κάμερα οπισθοπορείας και πολλά άλλα.


Get it on Google Play Download on the App Store