Nissan Juke-R 2.0 με κινητήρα από GT-R ισχύος 600 ίππων!

Πρεμιέρα στο Goodwood Festival of Speed κάνει σήμερα το άκρως δυναμικό Nissan Juke-R 2.0 (το 2.0 σημαίνει δεύτερη έκδοση και όχι κινητήρα). Σε σχέση με το πρώτο Juke-R που είχε παρουσιαστεί το 2011, το νέο παρουσιάζει αρκετές διαφορές τόσο σχεδιαστικές όσο και μηχανικές.

Αν και βασίζεται στο ανανεωμένο Juke, οι αλλαγές που φέρει και εξωτερικά είναι πάρα πολλές. Το «τούμπανο» Juke-R περιλαμβάνει σπορ προφυλακτήρες από ανθρακόνημα, αεροδυναμικά βοηθήματα, νέα φτερά, carbon καπό, μοναδικό μαύρο ματ χρώμα και μεγάλης διαμέτρου ζάντες. Από το ανανεωμένο Juke προέρχονται τα φωτιστικά σώματα και η μάσκα.

Το «πολεμικό» Juke-R τροφοδοτείται με V6 3.0 λτ. turbo κινητήρα από Nissan GT-R Nismo, ο οποίος στο μικρό SUV αποδίδει 600 ίππους και 652 Nm ροπής. Από το GT-R προέρχεται η μετάδοση και όλα τα επιμέρους μηχανικά τμήματα. Επιδόσεις δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο αναμένεται ταχύτερο από το προηγούμενο Juke-R των 545 ίππων, το οποίο επιτάχυνε στα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα έφτανε τα 257 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store