Ανανεωμένο Opel Meriva και με νέο 1.6 diesel

Πρεμιέρα κάνει το ανανεωμένο Opel Meriva στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών (16 – 26 Ιανουαρίου 2014) με πολλές αισθητικές και μηχανικές αναβαθμίσεις, ενώ σημείο αναφοράς παραμένουν οι πολύ πρακτικές πόρτες FlexDoors, που ανοίγουν με αντίθετη φορά. Εξωτερικά, το ανανεωμένο μικρό MPV διακρίνεται από τη νέα μάσκα με περισσότερο χρώμιο καθώς και χρωμιωμένα ένθετα που πλαισιώνουν τους προβολείς ομίχλης, τα νέα φωτιστικά σώματα με φώτα ημέρας LED και τα νέα σχέδια ζαντών διαμέτρου 17 και 18 ιντσών.

Το νέο Meriva προσφέρει μία νέα γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment που επιτρέπει την άριστη ενσωμάτωση ενός smartphone. Η μεγάλη, υψηλής ανάλυσης έγχρωμη οθόνη επτά ιντσών προσφέρει νέα διεπαφή με γραφικά IntelliLink κάνοντας τις εντολές ιδιαίτερα ευανάγνωστες. Το σύστημα παρέχει hands-free συνδεσιμότητα τηλεφώνου Bluetooth και audio streaming, και πρόσθετη συνδεσιμότητα μέσω USB.

Στην γκάμα των κινητήρων ξεχωρίζει η νέα γενιά του 1.6 CDTI diesel που έκανε ντεμπούτο στο Zafira Tourer και διακρίνεται για την πολύ χαμηλή κατανάλωση, την περιβαλλοντική συμβατότητα και την εξαιρετικά ομαλή λειτουργία του χωρίς θορύβους και κραδασμούς, ενώ αντικαθιστά τους 1.3 CDTI και 1.7 CDTI.

Η πρώτη έκδοση του 1.6 CDTI που θα διατίθεται με το νέο Meriva αποδίδει 136 ίππους και καταναλώνει μόλις 4,4 λτ./100 χλμ. με 116 γρ./χλμ. CO2 – βελτίωση απόδοσης 10% συγκριτικά με τον προηγούμενο 1.7 CDTI 130 hp (με 4,9 λτ./100 χλμ. και 129 γρ./χλμ. CO2).  Επιπλέον, ο νέος 1.6 CDTI αποδίδει μέγιστη ροπή 320 Nm (+ 7% έναντι του προηγούμενου 1.7 CDTI) στις 2.000 σ.α.λ.

Περισσότερες εκδόσεις του κινητήρα θα λανσαριστούν στο άμεσο μέλλον, και θα περιλαμβάνουν δύο σύνολα με ισχύ 110 hp. Ένα από αυτά θα ξεχωρίσει, με κατανάλωση μόλις 3,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2  99 γρ./χλμ., κάνοντας το Meriva το πρώτο πολυμορφικό βενζίνης ή diesel με εκπομπές ρύπων κάτω από 100g.

Τα συστήματα μετάδοσης του νέου Meriva έχουν αναβαθμιστεί χάρη στην επένδυση της Opel ύψους  50 εκατομμυρίων ευρώ στη βελτιστοποίηση των πεντατάχυτων και εξατάχυτων κιβωτίων. Πολυάριθμες αλλαγές τα εξαρτήματά τους και τους μηχανισμούς αλλαγών σχέσεων, καθώς και στην ενσωμάτωσή τους στο όχημα βελτιώνουν ουσιαστικά την ομαλή και ακριβή λειτουργία τους. Οι νέες μηχανικές μονάδες χαμηλών τριβών προσφέρουν ένα νέο επίπεδο άνεσης  στην αλλαγή σχέσεων σε συνδυασμό με όλους τους κινητήρες βενζίνης, LPG και diesel. Επιπλέον, ένα εξατάχυτο κιβώτιο χαμηλών τριβών διατίθεται τώρα με τις εκδόσεις 88 kW/120 hp και 103 kW/140 hp του 1.4 Turbo. Αυτός ο συνδυασμός αυτόματου κιβωτίου και βενζινοκινητήρα ικανοποιεί τις προσδοκίες πολλών πελατών του Meriva.

Get it on Google Play Download on the App Store