Αλλαγή φίλτρου καμπίνας – κλιματισμού σε 5 λεπτά

Το φίλτρο καμπίνας – κλιματισμού πρέπει να αντικαθίσταται μια φορά τον χρόνο γιατί σε αυτό συσσωρεύονται και συγκρατούνται όλοι οι ρύποι της ατμόσφαιρας πριν εισέλθουν στο εσωτερικό μέσω του κλιματιστικού, αλλά και χώμα, γύρη, μικρά ξεραμένα φύλλα κ.α. Ένα πολυκαιρισμένο φίλτρο εκτός από το ότι μειώνει την απόδοση του κλιματιστικού, επιβαρύνει τον αέρα της καμπίνας με δυσοσμία και σκόνη.

Για την αντικατάστασή του δε χρειάζεται να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό, αφού είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία, ενώ μπορείτε να το προμηθευτείτε από εμπορίες ανταλλακτικών. Το κόστος του φίλτρου κυμαίνεται γύρω στα 10 ευρώ και υπάρχουν τα απλά ή του ενεργού άνθρακα, τα οποία φιλτράρουν ακόμα πιο αποτελεσματικά τους ρύπους της ατμόσφαιρας. Καλό είναι να προμηθευτείτε και ένα σπρέι απολύμανσης κλιματιστικού αυτοκινήτου (κόστος από 10 περίπου ευρώ).

Διαβάστε επίσης: Τα 4 φίλτρα του αυτοκινήτου και πως τα φροντίζουμε

Παρακάτω σας δείχνουμε βήμα – βήμα πως γίνεται η αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας:

1) Στα περισσότερα αυτοκίνητα το φίλτρο καμπίνας βρίσκεται πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Αδειάστε το και εντοπίστε τα σημεία που στηρίζεται στο ταμπλό.

2) Αφού δείτε που είναι τα σημεία στήριξης αφαιρέστε τα προσεκτικά και αφήστε το ντουλαπάκι να ανοίξει μέχρι κάτω, έτσι ώστε να έχετε καλύτερη πρόσβαση στο φίλτρο αέρα.

3) Το εξωτερικό κάλυμμα του φίλτρου καμπίνας μοιάζει με κασετίνα και συγκρατείται με κλιπς, τα οποία πιέζετε για να αφαιρεθεί. Αν δεν το βρείτε ανατρέξτε στο βιβλίο οδηγιών του κατασκευαστή.

4) Σε ορισμένα μοντέλα υπάρχουν δύο μικρά φίλτρα και σε άλλα ένα μεγάλο. Αφαιρέστε το με προσοχή για να μην λερωθεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου με χώμα, σκόνη κ.ο.κ. Τοποθετήστε το καινούργιο φίλτρο και ακολουθείτε την αντίστροφη διαδικασία για να κλείσετε το ντουλαπάκι.

Δείτε ακόμα: Αλλαγή φίλτρου αέρα του κινητήρα

Get it on Google Play Download on the App Store