Προσοχή στα πεσμένα φύλλα στους δρόμους!

Το φθινόπωρο μπορεί να δημιουργεί ένα μαγευτικό τοπίο στις ορεινές κυρίως περιοχές με τα κίτρινα, κόκκινα και καφέ φύλλα των φυλλοβόλων δέντρων που σκορπίζονται στο χώμα και στους δρόμους, όμως το ωραίο αυτό θέαμα είναι επικίνδυνο είναι για τους αυτοκινητιστές. Το φύλλα που έχουν πέσει στο οδόστρωμα και έχουν βραχεί από την υγρασία ή τη βροχή, μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνα με τον πάγο.

Δείτε ακόμη: Σωστό ή λάθος να φρενάρεις με τον κινητήρα; (+video)

Επειδή τα βρεγμένα φύλλα δημιουργούν ένα ολισθηρό -σαν γλίτσα- στρώμα στην επιφάνεια του οδοστρώματος, οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, καθώς αυξάνεται σημαντικά η απόσταση φρεναρίσματος. Παράλληλα μειώνεται σημαντικά η πρόσφυση των ελαστικών, ανεξάρτητα αν είναι καινούργια. Επιπλέον, τα φύλλα μπορεί να καλύπτουν μεγάλες λακκούβες και κράσπεδα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές στο αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα, αφού τα κρύβουν.

Γι’αυτό, όσοι οδηγείτε σε δρόμους καλυμμένους με φύλλα θα πρέπει να επιβραδύνετε αργά και προοδευτικά, να κρατάτε μεγαλύτερη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, να «σκανάρετε» την επιφάνεια του οδοστρώματος και γενικότερα να κινείστε σε ήπιους και στρωτούς ρυθμούς.

Δείτε ακόμη: Πατάμε το κουμπί όταν «δένουμε» το χειρόφρενο;

Get it on Google Play Download on the App Store