Όλη η νομοθεσία για τις αντηλιακές μεμβράνες

Η τοποθέτηση των αντηλιακών μεμβρανών στα αυτοκίνητα συνήθως συνοδεύεται από πολλές απορίες και ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους, αλλά και κατά πόσο είναι νόμιμες. Το σίγουρο είναι ότι προσφέρουν πολλαπλά οφέλη και ότι δεν είναι παράνομες, αρκεί να είναι σύμφωνες με όσα ορίζει το κράτος. Γι΄αυτό λοιπόν, προς αποφυγή κάθε πιθανού λάθους και πιθανώς παραπληροφόρησης, σας παραθέτουμε αναλυτικά παρακάτω όλη τη νομοθεσία, όπως αναγράφεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δείτε ακόμα: Τι είναι η κρύα εκκίνηση του κινητήρα;

Οι αντηλιακές μεμβράνες που τοποθετούνται στα παράθυρα των αυτοκινήτων είναι πολύ χρήσιμες όλο το χρόνο, αφού προστατεύουν τους επιβάτες και το αυτοκίνητο από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, αλλά και από τα αδιάκριτα βλέμματα. Ακόμα και οι ανοιχτόχρωμες αντηλιακές μεμβράνες βοηθούν στο να αποφεύγονται εγκαύματα στο δέρμα μας, ειδικά τις πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Παράλληλα δεν καίγονται τα πλαστικά μέρη και οι επενδύσεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να διατηρούνται καλύτερα και να μην ξεραίνονται. Βοηθά ακόμα στην καλύτερη λειτουργία του air condition, καθώς διατηρείται πιο εύκολα η επιθυμητή θερμοκρασία, χωρίς το κλιματιστικό να δουλεύει συνέχεια στο φουλ.

Δείτε ακόμα: Τι συμβαίνει όταν αδειάσει το AdBlue σε ντίζελ;

Βέβαια, δεν είναι όλες ίδιες οι αντηλιακές μεμβράνες, καθώς υπάρχουν διάφοροι τύποι. Οι βασικές τους ιδιότητες είναι οι εξής παρακάτω:

  • SER: Solar Heat Reduction / Μείωση ηλιακής ενέργειας
  • UV: (Ultraviolet) Reduction / Μείωση Υπεριώδους Ακτινοβολίας
  • VLT: Visible Light Transmission / Διαπερατότητα ορατού φωτός
  • VLR: Visible Light Reflexion / Αντανάκλαση ορατού φωτός

Επίσης, υπάρχουν τρία βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά:

  • Επίπεδο λήψης ασύρματων σημάτων (για κινητά τηλέφωνα, GPS κ.λπ.)
  • Εγγύηση και διάρκεια ζωής
  • Επίπεδο μείωσης της αντηλιάς

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλες τις σελίδες της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως για την «Τοποθέτηση μεμβρανών σε υαλοπίνακες οχημάτων» για να σας λυθούν οι οποίες απορίες.

Δείτε ακόμα: Με ποιες παραβάσεις χάνεις δίπλωμα & άδεια

Get it on Google Play Download on the App Store