Αρπάξτε τα τελευταία ετοιμοπαράδοτα Ford Puma

Η λέξη «ετοιμοπαράδοτο» σπανίζει στην αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων, αν και ακόμα υπάρχουν κάποια για τους τυχερούς και όσους προλάβουν, καθότι είναι υπό εξαφάνιση. Εδώ ταιριάζει η παροιμία «το γοργόν και χάριν έχει», αφού όποιος θέλει τώρα ένα μοντέλο θα πρέπει να το επισπεύσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν μείνει κάποια ελάχιστα ετοιμοπαράδοτα Ford Puma ST-Line Design, τα οποία μπορείτε να δείτε στο fordmarketplace.gr. Μέχρι αυτή τη στιγμή διατίθεται ένα σε χρώμα μαύρο στην τιμή των 24.504 ευρώ, ένα μπλε για 24.684 ευρώ και ένα κόκκινο στις 24.877 ευρώ. Εδώ να σημειωθεί ότι οι προαναφερθείσες προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης δεν περιλαμβάνουν τυχόν προωθητικό πρόγραμμα εμπόρου, έξοδα έκδοσης πινακίδων και τέλη κυκλοφορίας αν υπάρχουν. Για την τελική τιμή πώλησης, τους ακριβείς όρους του και περισσότερες πληροφορίες θα ενημερωθείτε από τον έμπορο της Ford που θα επιλέξετε.

Στο βασικό εξοπλισμό του Puma ST-Line Design ανήκουν -μεταξύ άλλων- 6 αερόσακοι, τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος, υποβοήθησης και προειδοποίησης διατήρησης λωρίδας, αναγνώρισης ορίων ταχύτητας και προειδοποίησης κόπωσης οδηγού, κάμερα οπισθοπορείας, λειτουργία πλοήγησης μέσω σύνδεσης κινητού τηλεφώνου (Android Auto και Apple CarPlay), SYNC 3 και ενσωματωμένο μόντεμ. Στάνταρ είναι ακόμα αυτόματος κλιματισμός, αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες και αισθητήρες στάθμευσης πίσω.

Την κίνηση της συγκεκριμένης έκδοσης αναλαμβάνει ο γνωστός, δυνατός και οικονομικός σε καύσιμο 1.0 EcoBoost, ισχύος 125 ίππων και με ροπή 170 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. (200 Nm με overboost). Το Puma επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,8 δλ. και η τελική φτάνει τα 191 χλμ./ώρα, με μέση εργοστασιακή κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 121 γρ./χλμ. Πρόσθετα, το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V ενισχύει το τράβηγμα και την ελαστικότητα του μοτέρ στις χαμηλές στροφές χάρη στην επιπλέον ροπή των 50 Nm, ενώ συμβάλλει και στην εξαιρετικά ομαλή λειτουργία του start/stop.

Στα θετικά γνωρίσματα του Ford Puma με το δυναμικό σχεδιασμό ανήκουν ακόμα η πολύ καλή οδική συμπεριφορά και ευχάριστη οδηγική αίσθηση, η προσεγμένη ποιότητα, οι καλοί χώροι για επιβάτες και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 456 λίτρων (μαζί με το MegaBox των 80 λτ.).

Get it on Google Play Download on the App Store