Τελευταίο Nissan Qashqai diesel σε προσφορά

Το προγενέστερο και πολύ δημοφιλές Nissan Qashqai βρισκόταν επί σειρά ετών στην πρώτη θέση των πωλήσεων των SUV στην ελληνική αγορά, προσφέροντας ότι αναζητούσε κανείς από ένα τέτοιο αυτοκίνητο και σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Το νέο Qashqai ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια σε όλους τους τομείς, ωστόσο όπως πολλά πλέον αυτοκίνητα, διατίθεται αποκλειστικά με κινητήρες βενζίνης.

Όσοι αναζητούν ένα Qashqai με μοτέρ πετρελαίου σε προσφορά και μάλιστα το 1.700άρι σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, τετρακίνηση και φουλ εξοπλισμό, υπάρχει ένα τελευταίο μέσω της ιστοσελίδας της Nissan, το οποίο πωλείται στην τιμή των 33.990 ευρώ. Πρόκειται για την έκδοση 1.7D 4×4 Acenta CVT με 6 αερόσακους, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, διζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου, κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη αφής 7 ιντσών, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων κ.λπ.

Ο 1.7 λτ. diesel αποδίδει 150 ίππους στις 3.500 σ.α.λ. και πλούσια ροπή 340 Nm στις 1.750 σ.α.λ. Το βάρους 1,6 τόνων Qashqai επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 193 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ. Το μηχανικό αυτό σύνολο των 1.749 κ.εκ. διακρίνεται για την πολιτισμένη λειτουργία και την ελάχιστη παρουσία κραδασμών, ακόμα και στο ρελαντί, ενώ ταιριάζει κατάλληλα στις ανάγκες κίνησης του μικρομεσαίου SUV.

Πολύ καλός είναι και ο συνδυασμός με τις ανεξάρτητες σε όλους του τροχούς αναρτήσεις (πολλαπλών συνδέσμων πίσω), αφού το Qashqai στρίβει με ελάχιστη υποστροφή, ακόμα και σε οριακές καταστάσεις. Επιπλέον, όταν η άσφαλτος τελειώσει, το σύστημα τετρακίνησης -με δυνατότητα κλειδώματος της κατανομής στο 50-50- και η απόσταση των 185 χλστ. από το έδαφος, φροντίζουν ώστε το Qashqai να σταθεί στο ύψος του εκδρομικού χαρακτήρα.

*Σημείωση: οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

Get it on Google Play Download on the App Store