Επίσημο: SEAT Arona – Υπερυψωμένο Ibiza

Το SEAT Arona είναι πλέον γεγονός, καθώς η ισπανική μάρκα αποφάσισε να κάνει τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου μικρού της μοντέλου, το οποίο θα την εκπροσωπήσει στην κατηγορία των crossover.

Το νέο μοντέλο της SEAT βασίζεται και αυτό με τη σειρά του στην πλατφόρμα ΜQB A0, στην οποία βασίζεται και το ολοκαίνουργιο SEAT Ibiza (το οποίο είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε και εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας από αυτό), ενώ όπως είναι φυσικό βαδίζει και σε παρόμοια σχεδιαστικά μονοπάτια.

Το Arona βέβαια είναι ελαφρώς μακρύτερο και συγκεκριμένα κατά 79 χλστ. φτάνοντας τα 4.14 μ. ενώ είναι και ψηλότερο κατά 99 χλστ. τόσο λόγω της αυξημένης απόστασης από το έδαφος όσο και της ψηλότερης γραμμής της οροφής (η οποία με τη σειρά της παρέχει μεγαλύτερο χώρο για το κεφάλι των επιβατών κατά 37 χλστ. εμπρός και 33 χλστ. πίσω). Ο χώρος αποσκευών από την άλλη είναι στα 400 λίτρα (355 είναι στο Ibiza). Από την άλλη το κάθισμα του οδηγού είναι ψηλότερα τοποθετημένο κατά 52 χλστ. και των επιβατών κατά 62 χλστ.

Όπως είθισται πλέον στις μέρες μας, το SEAT Arona θα είναι διαθέσιμο μια μια πληθώρα αξεσουάρ και χρωματικών επιλογών, προκειμένου να μπορεί να εξατομικευθεί σε μεγάλο βαθμό και να συναντά τις ανάγκες του κάθε ιδιοκτήτη και αυτό αφορά τόσο το αμάξωμα όσο και το εσωτερικό.

Το τελευταίο σχεδιαστικά ακολουθεί με τη σειρά του τις λιτές γραμμές στις οποίες μας έχει συνηθίσει η μάρκα, ενώ την παράσταση κλέβει η μεγάλη, έγχρωμη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα πολυμέσων το οποίο είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay. Όσον αφορά στον πίνακα οργάνων, αρχικά τουλάχιστον θα είναι αναλογικός και όχι ψηφιακός.

Κάτω από το καπό του SEAT Arona θα συναντάμε τον τρικύλινδρο 1.0 TSIσε εκδόσεις 95 (5άρι χειροκίνητο κιβώτιο) και 115 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται με χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο ή 7άρι DSG. Στην κορυφή των βενζινοκινητήρων θα έχουμε τον 1.5 λτ. TSI των 150 ίππων με απενεργοποίηση κυλίνδρων. 

Από την άλλη η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων θα αποτελείται από τον 1.6 TDI σε εκδόσεις επίσης με 95 και 115 ίππους με την πρώτη να συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή 7άρι DSG και την δεύτερη με εξάρι χειροκίνητο. Στα μέσα του 2018 θα το δούμε και σε έκδοση φυσικού αερίου (CNG) με τον 1.0 TSI στους 90 ίππους. Κάποιες αγορές πάντως θα το δουν και με τον 1.6 MPI των 110 ίππων.

Η επίσημη παγκόσμια παρουσίαση του SEAT Arona θα πραγματοποιηθεί επισήμως στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρνακφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θα δούμε ανάλογο μοντέλο και με τα σήματα της Volkswagen.

Διαβάστε ακόμη:

Δοκιμή SEAT Leon 1.6 TDI 115 PS

Επίσημο: Νέο VW Polo 6ης γενιάς από 65 έως 200 ίππους (+video)

Πρώτη επαφή στο Μιλάνο με το Opel Grandland Χ

Get it on Google Play Download on the App Store