Οι μαγικές χρήσεις του ξιδιού στο αυτοκίνητο

Όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) θέλουμε το αυτοκίνητό μας να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όμως για να γίνει αυτό απαιτείται η κατάλληλη φροντίδα, έτσι ώστε να διατηρείται σωστά και να μη δείχνει «γερασμένο». Για να παραμένει καθαρό και λαμπερό δεν απαιτούνται μεγάλα έξοδα, αφού φθηνά υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα. Ένα από αυτά είναι και το ξύδι, το οποίο νοστιμεύει τις σαλάτες, αλλά είναι και ένα πρώτης τάξεως καθαριστικό και για το αυτοκίνητο. Ας δούμε παρακάτω που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο ένα απλό ξύδι που πωλείται περίπου 30 λεπτά το μπουκάλι.

Δοχείο υαλοκαθαριστήρων: Το σκέτο νερό στο δοχείο των υαλοκαθαριστήρων δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, πέρα από το να καθαρίσει απλές βρωμιές από το παρμπρίζ. Καλό είναι να γίνεται χρήση απεσταγμένου νερού μαζί με λευκό ξύδι, το οποίο απομακρύνει τυχόν συσσωρευμένα άλατα από τις σωληνώσεις και καθαρίζει καλύτερα το τζάμι.

Εσωτερικός καθαρισμών παραθύρων: Τα τζάμια του αυτοκινήτου πρέπει να είναι καθαρά και στο εσωτερικό τους και όχι μόνο από έξω. Διαφορετικά δημιουργείται μια θαμπάδα και δυσχεραίνει την οδήγηση όταν πέφτει ο ήλιος, αλλά και το βράδυ. Σε ένα μπουκάλι με μπεκ ψεκασμού βάλτε λευκό ξύδι, ψεκάστε και καθαρίστε με ένα καθαρό πανί ή χαρτί κουζίνας που δεν αφήνει χνούδι.

Απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών: Γεμίστε ένα μπολ με λευκό ξύδι και αφήστε το μια νύχτα στο δάπεδο του αυτοκινήτου. Με αυτό τον τρόπο να απομακρυνθούν άσχημες μυρωδιές, ακόμα και από εμετό που μπορεί να έκανε ένα παιδί που ζαλίστηκε.

Αφαίρεση τσίχλας: Μια κακή συνήθεια των παιδιών, είναι να πετούν τσίχλες και τρόφιμα, τα οποία κολλούν στη μοκέτα. Για να αφαιρεθούν, μουσκέψτε μια πετσέτα με ξύδι και τρίψτε την επιφάνεια με την κολλημένη τσίχλα.

Γυάλισμα νίκελ επιφανειών: Στο αμάξωμα αλλά και στο εσωτερικό πολλών αυτοκινήτων υπάρχουν νίκελ επιφάνειες. Για να επανέλθουν στην αρχική τους γυαλάδα, βρέξτε ελαφρώς ένα μαλακό πανί με λευκό ξύδι και περάστε τις επιφάνειες.

Καθαρισμός επενδύσεων από δέρμα και βινύλιο: Φτιάξτε ένα μείγμα από απεσταγμένο νερό και λευκό ξύδι σε ίσες ποσότητες. Κατόπιν βρέξτε ένα πανί και σκουπίστε την ταπετσαρία βινυλίου. Τις δερμάτινες επενδύσεις καθαρίστε τις με ζεστό ξύδι και μετά ξεπλύνετε με σαπουνόνερο.

Get it on Google Play Download on the App Store