Πώς καθαρίζουν λεκέδες από μακιγιάζ στο αυτοκίνητο

Πολλές γυναίκες περνούν ώρες καθημερινά πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου τους για να πάνε στη δουλειά, τα παιδιά στο σχολείο και στις δραστηριότητες, να βγουν για ένα καφέ κ.λπ. Οπότε, λόγω της πίεσης του χρόνου, πάντα θα υπάρχει σε μια θήκη ένα απαραίτητο νεσεσέρ με τα απαραίτητα αξεσουάρ για ένα φρεσκάρισμα. Ωστόσο λόγω βιασύνης, θα ξεφύγουν λεκέδες από κραγιόν, μακιγιάζ, βερνίκι νυχιών και λοιπών καλλυντικών, οι οποίοι θα πρέπει να αφαιρεθούν, χωρίς όμως να προκληθούν ζημιές στις επιφάνειες του εσωτερικού. Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένες σωτήριες συμβουλές για κάθε περίπτωση.

Λεκές από κραγιόν

Η αφαίρεση λεκέδων από κραγιόν θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη διαδικασία, γιατί είναι συνήθως λιπαροί λεκέδες, λόγω του ότι τα κραγιόν περιέχουν ειδικές χρωστικές ουσίες. Απλώστε αρκετές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων στο λεκέ και τρίψτε απαλά με ένα μαλακό σφουγγάρι ή βούρτσα. Ξεβγάλετε με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί από μικροΐνες.

Λεκές από μακιγιάζ

Οι λεκέδες από μακιγιάζ πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως, γιατί στην πλειοψηφία τους περιέχουν ελαιώδεις ουσίες, οι οποίες οξειδώνονται, με αποτέλεσμα να διεισδύουν βαθιά στα υφάσματα. Ως εκ τούτου, η προσπάθεια αφαίρεσης του λεκέ αφού έχει στεγνώσει το μακιγιάζ γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Εάν το μακιγιάζ είναι με βάση το νερό, τότε ο καθαρισμός είναι συνήθως ευκολότερος. Χρησιμοποιείστε ένα μαλακό σφουγγάρι βουτηγμένο σε ζεστό σαπουνόνερο και τρίψτε ελαφρά το λεκέ. Εναλλακτικά πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι και βουτήξτε το σε διάλυμα αποτελούμενο από 10% αμμωνίας και αφήστε το για λίγα λεπτά. Κατόπιν ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα πάνω στο λεκέ αφήνοντάς τη να δράσει για μερικά λεπτά. Έπειτα εφαρμόστε τη μέθοδο καθαρισμού με το μαλακό σφουγγάρι. Προσοχή! Δεν χρειάζεται υπερβολική πίεση ή τρίψιμο στα υφάσματα ταπετσαρίας αυτοκινήτου, γιατί μπορεί να ξεθωριάσουν τοπικά.

Βερνίκι νυχιών

Οι σταγόνες από βερνίκι νυχιών είναι από τους πιο δύσκολους λεκέδες για να καθαριστούν. Φροντίστε να μην τρίψετε την επιφάνεια της ταπετσαρίας γιατί το βερνίκι θα απλωθεί περισσότερο. Αντ’ αυτού προσπαθήστε να απορροφήσετε το βερνίκι με μια πετσέτα. Στη συνέχεια θα βοηθήσει λίγο ασετόν σε μια πετσέτα και απαλό τρίψιμο μέχρι να αφαιρεθεί. Προσοχή! Απαγορεύεται η χρήση του ασετόν σε ευαίσθητα υφάσματα ταπετσαρίας, πλαστικά μέρη, δερμάτινες επενδύσεις ή συνθετικού δέρματος.

Υγρό foundation

Εάν υπάρχει λεκές από υγρό foundation στην ταπετσαρία, πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα, εφαρμόζοντας κάποιο ήπιο καθαριστικό απευθείας στο λεκέ. Έπειτα τρίψτε με ένα καθαρό σφουγγάρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό μέχρι ο λεκές να αρχίσει να γίνεται όλο και μικρότερος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό μαντηλάκι.

Πηγή: foreverwoman.gr

Get it on Google Play Download on the App Store