Νέο Suzuki Jimny το 2017 με πλαίσιο τύπου σκάλας και 1.0 turbo

Πλησιάζει -επιτέλους- ο καιρός που θα δούμε τον αντικαταστάτη του υπάρχοντος Jimny, το οποίο λανσαρίστηκε το 1997 και έχει δεχτεί κάποιες απαραίτητες αλλαγές μέχρι σήμερα, αλλά έχει διατηρήσει τα σκληροτράχηλα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά του και την τετράγωνη σχεδίασή του.

Το νέο Jimny αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο τον Οκτώβριο του 2017, είκοσι χρόνια μετά την παρουσίαση του υπάρχοντος μοντέλου. Τα καλά νέα για τους off roaders είναι ότι θα εξακολουθεί να βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας και όχι σε αυτοφερόμενο πλαίσιο βασισμένο, όπως είναι για παράδειγμα εκείνο του νέου Vitara. Παράλληλα, θα εφοδιάζεται με το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP με πιο εξελιγμένο μπλοκέ διαφορικό σε σχέση με αυτό του υπάρχοντος Jimny.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Suzuki Jimny 1.3 VVT 85 PS ανανεωμένο

Για την σχεδίαση του μελλοντικού Jimny δεν υπάρχει ακόμα κάποια πληροφορία, ωστόσο δεν αποκλείεται να διατηρήσει τα βασικά του σχεδιαστικά γνωρίσματα σε πιο σύγχρονη μορφή, έτσι ώστε να είναι αναγνωρίσιμο.

Όσο για τους κινητήρες, υπάρχουν πολλές (ανεπίσημες) αναφορές ότι θα εφοδιάζεται με το νέο turbo βενζίνης 1.0 λτ. Boosterjet και τον ατμοσφαιρικό 1.2 λτ. Dualjet. Σίγουρα ένας diesel θα ταίριαζε ιδανικά σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Όμως ο μοναδικός που υπάρχει τώρα στην γκάμα της Suzuki είναι ο 1.600άρης των 120 ίππων, ο οποίος προσφέρεται στα Vitara και SX4 S-Cross.

Get it on Google Play Download on the App Store