Το buggy του μέλλοντος Toyota ΜE.WE

Ο Jean-Marie Massaud, διάσημος Γάλλος σχεδιαστής και αρχιτέκτονας, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό σχεδιαστικό κέντρο ED2 της Toyota, δημιούργησαν το πρωτότυπο και πολύ ιδιαίτερο Toyota ME.WE, που μοιάζει σαν το buggy το μέλλοντος. Το μινιμαλιστικό αυτό ηλεκτρικό όχημα έχει μήκος 3,44 μέτρα και ζυγίζει μόνο 750 κιλά, αφού το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από σωληνωτό πλαίσιο αλουμινίου και τα εξωτερικά πάνελ του αμαξώματος, βάρους μόλις 14 κιλών αποτελούνται πολυπροπυλένιο σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Παράλληλα η οροφή, το δάπεδο και το ταμπλό είναι κατασκευασμένα από μπαμπού.

Από το εσωτερικό του έχει αφαιρεθεί κάθε περιττό στοιχείο εξοπλισμού και υπάρχουν μόνο τα απαραίτητα, όπως… πεντάλ, τιμόνι και πίνακας οργάνων. Παρά το περιορισμένο του μήκος, το Toyota ΜE.WE concept προσφέρει πολύ άνετους χώρους στους επιβάτες που κάθονται στα καθίσματα, τα οποία μοιάζουν με μοντέρνους καναπέδες. Μάλιστα εκτός από τα πλαϊνά παράθυρα κατεβαίνει και το εμπρός παρμπρίζ (βλ. video παρακάτω).

Το ΜE.WE εφοδιάζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες ενσωματωμένους στους τροχούς και ανάλογα με την επιλογή να κινείται ως τετρακίνητο ή δικίνητο. Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από κάλυμμα του δαπέδου, εξασφαλίζοντας έτσι περισσότερη ευρυχωρία, αλλά και χαμηλότερο κέντρο βάρους. Για το αν βγει ποτέ στην παραγωγή δεν υπάρχουν ακόμα σχέδια, ωστόσο κάποια στοιχεία του, όπως για παράδειγμα το μινινάλ εσωτερικό του θα μπορούσε θα αποτελέσει την βάση για την παραγωγή ενός αυτοκινήτου πολύ χαμηλού κόστους. 

Get it on Google Play Download on the App Store