Έτσι κατασκευάζονται τα Toyota (+video)

 

Η Toyota άνοιξε τις πύλες της στο εργοστάσιό της στο Ντέρμπισαϊρ και μας αφήνει να δούμε τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των Auris και Avensis, καθώς αυτά τα δύο της μοντέλα κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, που λειτουργεί από το 1992.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να δούμε πως γίνεται ένα αυτοκίνητο από την αρχή μέχρι το τέλος του, ενώ ακόμη και αν κάποιοι τυχεροί έχουν βρεθεί σε μία γραμμή παραγωγής απαγορεύεται να έχουν μαζί τους κάμερες.

Παρόλα αυτά η Toyota άνοιξε μέσα από το video που θα δούμε πιο κάτω τις πύλες της στο εργοστάσιο της στο Ντέρμπισαϊρ το οποίο σε αυτά τα 25 χρόνια λειτουργίας του έχει δημιουργήσει πάνω από 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Δείτε επίσης: Νέο Toyota Yaris: Τιμές, εξοπλισμοί και πότε έρχεται

Στο video βλέπουμε όλη την παραγωγική διαδικασία, από την αρχή έως το τέλος. Ξεκινώντας από το πιεστήριο που δίνει μορφή στα ρολά χάλυβα που ζυγίζουν 25 τόνους και μετατρέπονται σε πάνελ αμαξώματος, περνάμε από τη συγκόλληση, στην βαφή και στην συναρμολόγηση των επιμέρους τμημάτων.

Η διαδικασία κατασκευής ενός Toyota στο συγκεκριμένο εργοστάσιο διαρκεί τρεις ώρες, ενώ κάθε 66 δευτερόλεπτα κυλά από τη γραμμή παραγωγής ένα αυτοκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store