Το VW Golf θα σβήνει…

Νέα τεχνολογία που θα προσφέρει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κινείται με σβηστό μοτέρ προσφέρει η VW στο νέο VW Golf με τον κινητήρα 1.5 TSI Evo ο οποίος θα σβήνει όχι μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο αλλά και όταν θα κινείται χωρίς γκάζι.

Συγκεκριμένα, η τεχνολογία αυτή θα διατίθεται στο Volkswagen Golf Blue Motion με το μοτέρ 1.5 TSI Evo. Προκειμένου να μπορεί το αυτοκίνητο να κινηθεί με σβηστό το μοτέρ, θα εφοδιάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, το DSG DQ200 το οποίο θα τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων-λιθίου.

Έτσι, θα τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου, όταν ο κινητήρας τίθεται εκτός λειτουργίας. Το χαρακτηριστικό αυτό θα είναι διαθέσιμο με ταχύτητες έως και τα 130 χλμ./ώρα και αυτό που κάνει είναι να σβήνει το μοτέρ αμέσως μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι από το γκάζι και να το επαναφέρει σε λειτουργία μόλις το ξαναπατήσει.

Σύμφωνα με την Volkswagen, το συγκεκριμένο σύστημα συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης κατά 0,4 λίτρα/100 χλμ. σε καθημερινές συνθήκες οδήγησης και φυσικά στην μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων.

Δείτε επίσης: 

Ποιά μάρκα σκέφτεται να πουλήσει ο Όμιλος VW;

Νέο μοτέρ 1.0 λτ. φυσικού αερίου από την VW

Αυτό είναι το νέο μικρό SUV VW T-Roc (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store