Φρούριο ασφαλείας το νέο SEAT Arona

Το νέο SEAT Arona αποτελεί ένα πραγματικό φρούριο ασφαλείας, παρέχοντας υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας. Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που προλαμβάνουν ένα ατύχημα και προσφέρονται στο SEAT Arona είναι πολλά, ενώ εάν συμβεί μια πρόσκρουση τότε όλα τα επιμέρους συστήματα ασφαλείας μαζί με το ενισχυμένο πλαίσιο αναλαμβάνουν να προστατέψουν αποτελεσματικά τους επιβάτες του.

Διαβάστε ακόμη: Δοκιμή SEAT Arona 1.0 ECO TSI 115HP

Από τη βασική έκδοση Reference, το SEAT Arona διαθέτει ESP, 6 αερόσακους, Front Assist με προστασία πεζών, προειδοποίηση απώλειας πίεσης ελαστικών και περιοριστή ταχύτητας, ενώ το σύστημα προειδοποίησης κόπωσης περιλαμβάνεται στάνταρ στις εκδόσεις Xcellence και FR. Προαιρετικά διατίθενται διάφορα συστήματα, όπως είναι η Ανίχνευση τυφλού σημείου, το Προσαρμοζόμενο cruise control, το Σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων και άλλα τα οποία αναλύουμε παρακάτω.

Παράλληλα, το SEAT Arona έχει διακριθεί με 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP με τις νέες και πιο αυστηρές προδιαγραφές, επιτυγχάνοντας υψηλά ποσοστά ασφαλείας για τους επιβάτες, αλλά και για τους πεζούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι τιμές του SEAT Arona ξεκινούν από 14.900 ευρώ και προσφέρεται με τους κινητήρες βενζίνης 1.0 ECO TSI 95HP και 115HP, τον 1.5 TSI ACT EVO 150HP και τους πετρελαίου 1.6 TDI 95HP και 115HP.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα συστήματα ασφαλείας του SEAT Arona:

Ανίχνευση τυφλού σημείου

Το σύστημα Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου προειδοποιεί εάν πλησιάζουν άλλα οχήματα προτού αλλάξετε λωρίδες και έτσι επιτρέψει στον οδηγό να γνωρίζει εάν υπάρχει άλλο όχημα από πίσω το οποίο δεν φαίνεται από τους καθρέπτες.

Adaptive Cruise Control με Front Assist

Εάν το προπορευόμενο όχημα φρενάρει απότομα, το σύστημα Front Assist αντιδρά αμέσως και διατηρεί μια ασφαλή απόσταση. Το Adaptive Cruise Control φροντίζει να προσαρμόζει την ταχύτητα και να φρενάρει το αυτοκίνητο όταν πλησιάσει πολύ το προπορευόμενο.

Σύστημα προειδοποίησης οπισθοπορείας

Το εν λόγω πολύ χρήσιμο σύστημα σταματά αυτόματα το νέο SEAT Arona, εάν ανιχνεύσει ότι υπάρχει πίσω κάποιο όχημα ή αντικείμενο.

Σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων

Σε περίπτωση σύγκρουσης, το σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων επεμβαίνει αστραπιαία και αποτρέπει τις επιπλέον συγκρούσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να έχει τον έλεγχο.

Σύστημα ανίχνευσης κούρασης

Το σύστημα αυτό παρακολουθεί τη συμπεριφορά του νέου SEAT Arona και μπορεί να ανιχνεύσει πότε ο οδηγός είναι κουρασμένος και του συνιστά να κάνει ένα διάλειμμα, εμφανίζοντας μια ένδειξη με καφέ στον πίνακα οργάνων.

Διαβάστε ακόμη: Διαθέσιμο το νέο SEAT Ibiza 1.0 TGI με φυσικό αέριο

Get it on Google Play Download on the App Store