Το πολυτάλαντο μικρό SUV Citroen C3 Aircross (+video)

Η Citroen με πάνω από 100 χρόνια από την ίδρυσή της έχει γίνει συνώνυμη των καινοτομιών στον σχεδιασμό και στις τεχνολογίες, καθώς και στις κορυφαίες ανέσεις που προσφέρουν τα αυτοκίνητά της. Το νέο κόμπακτ SUV Citroen C3 Aircross ανατρέπει τα καθιερωμένα στην κατηγορία με τα μοναδικά του χαρακτηριστικά, συνδυάζοντας στοιχεία από τα SUV με την πρακτικότητα των MPV.

Δείτε ακόμη: Πρόγραμμα ανταλλαγής της Citroen

Το μήκους 4.150 χλστ. αμάξωμα του Citroen C3 Aircross παρουσιάζει ευφάνταστο ντιζάιν και χαρακτηρίζεται από τις πολλές και θελκτικές του καμπύλες. Στο εμπρός άκρο του κυριαρχούν τα ψηλά τοποθετημένα φώτα ημέρας LED, τα οποία ενσωματώνονται με τη μάσκα. Πιο χαμηλά υπάρχουν τα κύρια φώτα και ο μεγάλος οβάλ αεραγωγός. Οι ασημί προστατευτικές ποδιές στους προφυλακτήρες και τα μαύρα πλαστικά στα μαρσπιέ και στους θόλους των τροχών τονίζουν την SUV φύση του C3 Aircross. Στο πίσω μέρος του αμαξώματος το βλέμμα τραβούν τα φώτα με το τρισδιάστατο εφέ, η μεγάλη πόρτα του πορτ μπαγκάζ και το τονισμένος προφυλακτήρας. Παράλληλα, το C3 Aircross διατίθεται με 85 χρωματικούς συνδυασμούς και έτσι ο πελάτης μπορεί να το προσαρμόσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Δείτε ακόμη: Citroen C3 Aircross με 36 άτοκες δόσεις

Ο θάλαμος των επιβατών του C3 Aircross συνδυάζει ιδανικά τις κόμπακτ διαστάσεις του αμαξώματος με το πολύ ευρύχωρο και πρακτικό εσωτερικό. Όπως εξωτερικά, έτσι και στην καμπίνα, οι καμπύλες κυριαρχούν μαζί με τα γεωμετρικά σχήματα. Χάρη στην ευρηματική του σχεδίαση και το ύψος του αμαξώματός του, το κόμπακτ SUV της Citroen είναι σε θέση να μετακινήσει 5 επιβάτες με τις αποσκευές του, με ανέσεις αντίστοιχες μεγαλύτερων αυτοκινήτων. Παράλληλα, τα Advanced Comfort καθίσματα ενισχύουν τις ανέσεις που απολαμβάνουν οι φιλοξενούμενοι και κάνουν πιο ξεκούραστες τις μετακινήσεις. Την πρακτικότητα αναβαθμίζει σημαντικά το συρόμενο (σε διαδρομή 150 χλστ.) και διαιρούμενο πίσω κάθισμα σε δύο τμήματα (2/3-1/3), ενώ η πλήρως αναδιπλούμενη πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού επιτρέπει τη μεταφορά αντικειμένων μήκους έως 2,4 μ. Αναλόγως διαμορφώνεται η χωρητικότητα του μεγάλου και πλήρως εκμεταλλεύσιμου πορτ μπαγκάζ από 410 έως 520 λίτρα.

Δείτε ακόμη: Citroen με 0% προκαταβολή

Σημείο αναφοράς για την κατηγορία αποτελεί και το σύστημα Grip Control, το οποίο αυξάνει σημαντικά την πρόσφυση των εμπρός τροχών σε κάθε οδόστρωμα, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Μέσω του περιστροφικού διακόπτη, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις εξής 5 λειτουργίες: στάνταρ, άμμος, λάσπη, χιόνι και ESP Off μέχρι τα 50 χλμ./ώρα). Πρόσθετα, η λειτουργία ελέγχου κατάβασης Hill Descent Assist τα στάνταρ ελαστικά Mud & Snow και η αυξημένη κατά 20 χιλιοστά απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος αυξάνουν τις δυνατότητες κίνησης εκτός της ασφάλτου.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Citroen C5 Aircross 1.2 PureTech 130 (+video)

Την ευκολία, ασφάλεια και άνεση στην οδήγηση ενισχύουν με την σειρά τους και τα 12 συνολικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Μεταξύ αυτών είναι τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας, αυτόματης εναλλαγής φώτων και επόπτευσης νεκρής γωνίας. Για την συνδεσιμότητα και πολλές ακόμα λειτουργίες του αυτοκινήτου φροντίζει το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής των 7 ιντσών που βρίσκεται σε βολική θέση στην κεντρική κονσόλα.

Τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του Citroen C3 Aircross συμπληρώνει η πλούσια γκάμα οικονομικών και αποδοτικών κινητήρων βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi. Τα μηχανικά σύνολα βενζίνης είναι τα 1.2 λτ. PureTech 82, 110 και 130 και τα ντίζελ είναι τα 1.5 λτ. BlueHDi 100 και 120.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα αγοράς Comfort Days της Citroen

Οι τιμές του C3 Aircross ξεκινούν από 16.510 ευρώ, ενώ προσφέρεται με 36 άτοκες δόσεις και από 0% προκαταβολή.

Get it on Google Play Download on the App Store