Θέση στο podium για την DS στη Formula E

Στον ιδιαίτερα έντονο αγώνα του Antofagasta Minerals Santiago E-Prix, ο νέος οδηγός της DS TECHEETAH, Antonio Felix Da Costa ανέβηκε για πρώτη φορά στο podium, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση για την ομάδα.

Δείτε ακόμη: Στο Μαίναλο και στη Βυτίνα με το Citroen C5 Aircross

Ξεκινώντας από τη 10η θέση, ο Felix Da Costa οδηγώντας εκπληκτικά και κάνοντας μερικές «διαστημικές» κινήσεις, αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση έως και τον τελευταίο γύρο, όταν και αναγκαστικά έπρεπε να κόψει το ρυθμό του προκειμένου να πέσει λίγο η θερμοκρασία του μονοθεσίου και να τερματίσει τον αγώνα.

Ο team-mate του, Jean- ÉricVergne ξεκίνησε από την 11η θέση αλλά για ακόμη μια φορά η ατυχία ξαναχτύπησε και ενώ ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με ζημιά στο μονοθέσιό του.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή DS 7 Crossback 1.5 BlueHDi 130 PS

Σχετικά, ο Felix Da Costa έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Είναι φανταστικό το ότι πέτυχα τον πρώτο μου τερματισμό στο podium μόλις στον τρίτο αγώνα με τη νέα μου ομάδα. Έχουμε ακόμα να κάνουμε αρκετή δουλειά, καθώς όλοι ξέρουμε πως η νίκη σήμερα θα έπρεπε να είναι δική μας, αλλά ως νέα ομάδα, έχουμε ακόμα κάποια θέματα να τελειοποιήσουμε για να βρεθούμε στην κορυφή. Σήμερα κάναμε ένα λάθος με τη διαχείριση της ενέργειας. Νόμιζα πως μπορούσα να πιέσω μέχρι το τέλος προκειμένου να πάρω τη νίκη, αλλά πολύ σύντομα η θερμοκρασία ανέβηκε και έκανε απαραίτητη τη μείωση του ρυθμού προκειμένου να διασφαλιστεί ο τερματισμός. Εν τέλει, είναι καλύτερα να τερματίσεις δεύτερος και να πάρεις τους ανάλογους πόντους, παρά να μην τερματίσεις καθόλου

Δείτε ακόμη: Τι «κρύβει» το DS 3 Crossback; (video)

Get it on Google Play Download on the App Store