Νέο όνομα για την Alfa Romeo στην Formula 1

Η Alfa Romeo και η Sauber συνεχίζουν δυναμικά την συνεργασία τους και στο νέο πρωτάθλημα της Formula 1. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα της ομάδας σε Alfa Romeo Racing, ανανεώνοντας έτσι την παρουσία τους στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και υπενθυμίζοντας στο κοινό την παρουσία της θρυλικής μιλανέζικης φίρμας στα τεκταινόμενα του motorsport από το 1910.

Η ομάδα ελπίζει σε μία ελπιδοφόρα πορεία στο πρωτάθλημα με τους Κίμι Ράικονεν και Αντόνιο Τζιοβινάτζι να αποτελούν τους οδηγούς των δύο μονοθέσιων.

Δείτε ακόμα: Τα μυστικά της οδηγικής απόλαυσης των Alfa Romeo

Ο Φρεντερίκ Βασέρ, επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing δήλωσε: «Με χαρά ανακοινώνουμε ότι το 2019 θα συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, ως Alfa Romeo Racing. Μετά την έναρξη της συνεργασίας μας με την Alfa Romeo το 2018, η ομάδα έκανε τρομερά βήματα προόδου σε τεχνικό, εμπορικό και αγωνιστικό επίπεδο. Αυτό έδωσε μεγάλο κίνητρο σε όλα τα μέλη της ομάδας και η σκληρή δουλειά φάνηκε στα αποτελέσματα. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη βελτίωση σε κάθε επίπεδο, με το πάθος μας για τους αγώνες και την τεχνολογία να μας οδηγεί».

Από την πλευρά του, ο Μάικ Μάνλεϊ, CEO της FCA, τόνισε: «Η Alfa Romeo Racing είναι ένα νέο όνομα με μακρά ιστορία στην Formula 1. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Sauber με στόχο να φέρουμε την τεχνολογική υπεροχή της Alfa Romeo και το Ιταλικό αγωνιστικό πνεύμα στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μην αμφιβάλετε καθόλου, με τους Κίμι Ράικονεν και Αντόνιο Τζιοβινάτζι, καθώς και τις υψηλές δυνατότητες των Alfa Romeo και Sauber, θα αγωνιστούμε πολύ δυνατά».

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Alfa Romeo Giulia 2.0 λτ. 280 hp Veloce Q4

Να υπενθυμίσουμε πως πριν λίγο διάστημα οι Force India και Renault προχώρησαν και αυτές στην αλλαγή της ονομασίας.

Get it on Google Play Download on the App Store