Η Alfa Romeo ολοκλήρωσε την προετοιμασία του νέου SUV

Το επόμενο νέο μοντέλο που ετοιμάζει η Alfa Romeo μετά την Giulia, η οποία θα παρουσιαστεί πλήρως τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, είναι το μεσαίο SUV. Η Ιταλική φίρμα δήλωσε ότι ολοκλήρωσε τις εργασίες προετοιμασίας του και πλέον το μοντέλο (ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία) βαδίζει ολοταχώς για το λανσάρισμά του, που υπολογίζεται τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 2016.

Η SUV Alfa Romeo θα βασίζεται στην Giulia και θα ανταγωνίζεται μοντέλα όπως είναι το Audi Q5, η BMW X3 και η νέα Mercedes GLC. Οπότε, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και έκδοση Quadrifoglio Verde, η οποία θα κοντραριστεί με τα γερμανικά αντίπαλα “RS”, “Μ” και “AMG” αντίστοιχα. Η ονομασία της SUV Alfa δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, εκτός από το πρότζεκτ με την κωδική ονομασία “949”.

Παράλληλα, ο CEO του ομίλου Fiat Chrysler, Sergio Marchionne είπε ότι έχουν ήδη δαπανηθεί περίπου 2 δις ευρώ από το συνολικό ποσό των 5 δις ευρώ για την ανάπτυξη της πισωκίνητης πλατφόρμας Giorgio, των νέων κινητήρων και του κόστους παραγωγής των νέων Alfa Romeo.

Get it on Google Play Download on the App Store