Ανακλήσεις Mazda

12/11/2012

Mazda Tribute 3,0 λτ.

Η ανάκληση αφορά 79 οχήµατα, παραγωγής από τις 30 Μαΐου 2000 έως τις 10 ∆εκεµβρίου 2004. Στα επηρεαζόµενα οχήµατα µπορεί να υπάρχει ανεπαρκές διάκενο µεταξύ καλύµµατος κινητήρα και καλωδίου ελέγχου ταχύτητας, το οποίο θα µπορούσε να επιτρέψει στο γκάζι να κολλήσει σε τελείως ανοικτή θέση όταν το πεντάλ του γκαζιού είναι πλήρως ή σχεδόν τελείως πατηµένο. Στη σπάνια περίπτωση που συµβεί η ανωτέρω συνθήκη, το γκάζι ενδέχεται να κολλήσει σε πλήρως ή σχεδόν τελείως ανοικτή θέση και να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη αύξηση της ταχύτητας και καθιστά δύσκολο το σταµάτηµα ή την επιβράδυνση, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήµατος ή σύγκρουσης. Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει ανεξάρτητα αν χρησιµοποιείται ή όχι το cruise control.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε τα ανωτέρω θέµατα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν  εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών Mazda σε όλη την Ελλάδα, για να τοποθετηθεί ένα µπουζόνι και να διορθωθεί το κάλυµµα κινητήρα, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την εταιρεία ΕΛΜΑ A.Ε.Β.Ε.Α. στο τηλέφωνο 210 5156043.

Get it on Google Play Download on the App Store