Η νέα Aston Martin Vantage με 510 ίππους

Η Aston Martin παρουσίασε τη νέα Vantage με την οποία εισέρχεται στη σύγχρονη εποχή της αυτοκίνησης. Η Aston Martin Vantage είναι νέα και της φαίνεται με την πρώτη ματιά έχοντας μία άκρως σύγχρονη εμφάνιση που ωστόσο έχει σαφείς επιρροές και σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Σύμφωνα με την βρετανική φίρμα το νέο σχέδιο είναι και άκρως λειτουργικό συμμετέχοντας στην αεροδυναμική απόδοση του μοντέλο αλλά και στην καλύτερη ψύξη των μηχανικών μερών (κινητήρα, φρένα).

Η καμπίνα των επιβατών έχει νέα σχεδίαση, πολύ αναβαθμισμένα υλικά, περισσότερες θήκες για ευκολία κατά την καθημερινή χρήση και φυσικά πολύ περισσότερο εξοπλισμό άνεσης.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Aston Martin DB11 Volante με μοτέρ Mercede-AMG (+video)

Η καρδιά της Aston Martin Vantage βρίσκεται μπροστά από την καμπίνα τοποθετημένη όσο το δυνατόν γίνεται πιο πίσω με στόχο την καλύτερη κατανομή των μαζών. Πρόκειται για έναν Twin-Turbo V8 χωρητικότητας 4 λίτρων με ισχύ 510 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 685 Nm μεταξύ 2.000-5.000 σ.α.λ.

Η τελευταία κατανέμεται στον πίσω άξονα μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων με την υπογραφή της ZF. Με βάρος 1.530 κιλά η Aston Martin Vantage υπόσχεται επιτάχυνση 0-96 χλμ./ώρα (0-60 μίλια) σε 3.5 δλ. και τελική ταχύτητα 312 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: 1.100+ ίπποι για την εξωφρενική Aston Martin

Στα ηλεκτρονικά συστήματα υπάρχουν τα Dynamic Stability Control και Dynamic Torque Vectoring ενώ για πρώτη φορά η βρετανική φίρμα χρησιμοποιεί στον πίσω άξονα το δικό της E-Diff το οποίο ηλεκτρονικά μπορεί περάσει από τελείως ανοικτό σε κλείδωμα 100% σε μιλιδευτερόλεπτα. Το τιμόνι είναι ηλεκτρικό με 2.4 στροφές, η ανάρτηση ηλεκτρικά ελεγχόμενη, η εξάτμιση έχει μεταβλητή ηχητική απόδοση ενώ ολόκληρο το αυτοκίνητο προσφέρει τρία προγράμματα λειτουργίας (Sport, Sport Plus and Track).

Η Aston Martin Vantage αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις της μετά την άνοιξη του 2018 με τις τιμές που στην Γερμανία θα ξεκινούν από τα 154.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store