Toyota Corolla 1.4 μεταχειρισμένο

Για πολλά χρόνια το Toyota Corolla ήταν και παραμένει (ως Auris όσον αφορά στο χάτσμπακ μοντέλο) ένα από τα δημοφιλέστερα μικρομεσαία αυτοκίνητα με ισχυρή παράδοση στον πολύ σημαντικό τομέα της αξιοπιστίας. Το Corolla του 2006 είναι το ανανεωμένο μοντέλο με το χαρακτηριστικό «δάκρυ» στα εμπρός φωτιστικά σώματα και διέφερε αρκετά σχεδιαστικά από το πιο συντηρητικό σεντάν. Στο εσωτερικό το τελευταίας γενιάς χάτσμπακ Corolla ξεχώριζε για την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και εργονομία των επιμέρους χειριστηρίων. Με άνεση θα μετακινηθούν στο εσωτερικό του τέσσερις φιλοξενούμενοι, αλλά για τις αποσκευές το αντίστοιχο τμήμα των 289 λίτρων είναι αισθητά μικρότερο έναντι του ανταγωνισμού (με μέσο όρο 350 λίτρων).

Η άνεση είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του ιαπωνικού μικρομεσαίου στο δρόμο όπως και η πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Παράλληλα το Corolla είναι εύκολο στους χειρισμούς και φιλικό στην οδήγηση, αλλά το μέτριο σε αμεσότητα και αίσθηση τιμόνι και η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησής του δεν θα ικανοποιήσουν τους πιο «απαιτητικούς» οδηγούς. Αντίθετα το VVTi μηχανικό σύνολο των 1.4 λίτρων με τους 97 ίππους παρουσιάζει πολύ καλά χαρακτηριστικά αφού είναι ελαστικό από τις χαμηλές στροφές και ανεβάζει με ευκολία στροφές, ωστόσο στις υψηλότερες ο θόρυβος που παράγει είναι σχετικά τονισμένος.

Μέση τιμή: 5.300 ευρώ, Τέλη κυκλοφορίας: 255 ευρώ, Τεκμήριο: 3.640 ευρώ

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.396 κ.εκ., Ισχύς: 97/6.000 ps/σ.α.λ., Ροπή: 130/4.400 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 12,0 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 6,7 λτ./100 χλμ.

Αρχικός εξοπλισμός: ABS, 4 αερόσακοι, υποβοήθηση τιμονιού, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα, a/c και ράδιο CD.

Get it on Google Play Download on the App Store