Προ των πυλών το Audi Q8

Το Audi Q8 έρχεται για να αποτελέσει τη ναυαρχίδα στην γκάμα της Audi και αυτές είναι οι πρώτες του επίσημες φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν σε σκίτσο την εμφάνιση που θα έχει, τουλάχιστον ως πρωτότυπο, όταν και θα κάνει την πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Αν και πρωτότυπο λοιπόν, σύμφωνα με την Audi το Q8 θα μοιάζει αρκετά με την έκδοση παραγωγής η οποία θα σταθεί στην κορυφή της γκάμας της γερμανικής μάρκας, δίπλα στο Audi A8, ενώ οι Γερμανοί περιγράφουν το Q8 ως SUV και Sport Coupe.

Δείτε επίσης: Εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα σε Audi R8 V10 vs Audi R8 V10 Plus (+video)

Από αυτή την περιγραφή και μόνο λοιπόν αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο παρόμοιας φιλοσοφίας με τα BMW X6 και Mercedes-Benz GLE μόνο που θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ θα βασίζεται στην πλατφόρμα του ομίλου VW, MLB-EVO, στην οποία πατάει ήδη το Audi Q7. Η ίδια θα αποτελέσει σημείο εκκίνησης και για την δημιουργία του μελλοντικού A8.

Όπως βλέπουμε και από το σκίτσο, το Q8 του οποίου η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2018, θα έχει άκρως επιθετική σχεδίαση, με μεγάλη μάσκα εμπρός, θηριώδεις αεραγωγούς και αρκετά αιχμηρό αμάξωμα.

Υπομονή λοιπόν μερικές ημέρες ακόμη και συγκεκριμένα μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, οπότε και ανοίγει τις πόρτες του το σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το πρωτότυπο Audi Q8 με κάθε λεπτομέρεια.

Get it on Google Play Download on the App Store