Νέο αγωνιστικό Audi R8 LMS GT4 με 495 άλογα

Η Audi παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το νέο αγωνιστικό R8 LMS GT4, που θα πάρει μέρος στην κατηγορία GT4 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής, έχοντας σχεδόν το 60% των τμημάτων του ίδια με αυτά του επιβατικού Audi R8 V10 Coupe.

Διαβάστε ακόμα: Κρίμα και πάλι κρίμα… Συλλεκτικό Audi A1 quattro κάηκε ολοσχερώς

Το νέο αγωνιστικό Audi R8 αντλεί τη δύναμή του από τον γνωστό ατμοσφαιρικό κινητήρα 5.2 λτ. V10 της γερμανικής φίρμας, ο οποίος αποδίδει 495 ίππους ισχύος και πάνω από 550 Nm ροπής. Το βάρους 1.460 κιλών R8 LMS GT4 επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 250 χλμ./ώρα. Στο αμάξωμά του φέρει επίσης όλα τα απαραίτητα αεροδυναμικά βοηθήματα για αγωνιστική χρήση, ενώ και το εσωτερικό του είναι κατάλληλα προετοιμασμένο.

Η Audi τονίζει το ότι νέο αγωνιστικό R8 είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες αλλά και ιδιώτες που θέλουν να εισέλθουν στην ανώτατη μορφή αγώνων, αλλά με ένα σχετικά προσιτό αγωνιστικό. Το ντεμπούτο του νέου R8 LMS GT4 θα γίνει στον αγώνων των 24 ωρών του Νίρμπουργκρινγκ στις 25 Μαΐου.

Get it on Google Play Download on the App Store