Επίσημα το νέο Audi E-Tron Sportback με 503 ίππους

Η Audi αποκάλυψε πριν από λίγο επίσημα το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο E-Tron Sportback, το οποίο θα μπει στην παραγωγή το 2019 ως το νέο ηλεκτρικό crossover-coupeτης εταιρείας. Μάλιστα, με μήκος στα 4,9 μέτρα, πλάτος στα 1,98 μέτρα και ύψος 1,53 μέτρων, το νέο E-Tron Sportback μπαίνει στα «χωράφια» μοντέλων όπως η BMW X6 και η Mercedes GLE.

Η εμφάνιση του νέου πρωτότυπου της Audi είναι αρκετά δυναμική σε ένα μακρύ μυώδες αμάξωμα, με αρκετές νευρώσεις και LED λεπτά φώτα στο εμπρός και πίσω μέρος του. Σημείο κατατεθέν αποτελεί το πίσω τμήμα της οροφής που πέφτει πάνω στα φώτα όπως και στα υπόλοιπα Sportback μεγάλα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

Άλλα στοιχεία του πρωτότυπου που ξεχωρίζουν είναι οι τεράστιες ζάντες 23 ιντσών με 6άκτινο design, η απουσία πλαϊνών χερουλιών για τις πόρτες, αλλά και οι ειδικές κάμερες στα πλαϊνά που παίρνουν τη θέση των παραδοσιακών καθρεπτών, βελτιώνοντας παράλληλα την πλευρική αεροδυναμική του E-Tron Sportback Concept.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί συναντούμε μια πολύ μοντέρνα καμπίνα που κυριαρχείται από τις μεγάλες οθόνες αφής για τον πίνακα οργάνων, την κεντρική κονσόλα και τον κλιματισμό. Το τιμόνι έχει σπορ design με 3 ακτίνες και φωτιζόμενο λογότυπο της Audi.

Πολύ ενδιαφέρον έχει και το σύστημα κίνησης που αποτελείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν τοποθετημένο στον εμπρόσθιο άξονα και δύο στον πίσω. Η συνολική απόδοση αγγίζει τα 435 άλογα – ή 503 άλογα στο «Sport mode», με τη ροπή να είναι 800 Nm.

Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, αφού το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα. Ως προς την μπαταρία, αυτή έχει μεγάλη χωρητικότητα 95 kWh, είναι τοποθετημένη στο κέντρο του αυτοκινήτου επιτρέποντας αναλογία βάρους 52:48 εμπρός/πίσω, ενώ προσφέρει αυτονομία με μία φόρτιση πάνω από 500 χλμ.

Διαβάστε ακόμα: 

«Πράσινο φως» για τα νέα Audi Q4 και Q8 

Νέο R8 Coupe Audi Sport Edition με “όριο” στα 200 

Έρχονται Audi RS 5 Cabrio και Sportback με 450 ίππους

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store