Audi TT RS-R 500 PS αντιλαλεί στις Άλπεις (video)

Το κορυφαίο στην γκάμα Audi TT RS αποτελεί χωρίς καμία μετατροπή ένα ταχύτατο και πολύ δυνατό κουπέ μοντέλο με επιδόσεις που δεν απέχουν κατά πολύ από αυτές των supercars. O 5κύλινδρος 2.5 TFSI κινητήρας ισχύος 400 ίππων και 480 Nm ροπής προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 280 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμα: Με V8 μοτέρ από την Porsche έρχεται το νέο Audi S8

Ο γνωστός βελτιωτής ABT ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά την απόδοση στους 500 ίππους και 570 Nm ροπής με την τοποθέτηση νέου λογισμικού, ρίχνοντας τον χρόνο επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και ανεβάζοντας την τελική ταχύτητα στα 300 χλμ./ώρα.

Το TT RS-R της ABT το οποίο θα διατεθεί σε 50 αντίτυπα φέρει και διάφορες ακόμα αναβαθμίσεις στην εμφάνιση και στις αναρτήσεις. Εξωτερικά τοποθετούνται νέα τμήματα από ανθρακόνημα, όπως είναι εμπρόσθιο σπόιλερ, πλευρικά «φρυδάκια» στον προφυλακτήρα, πλαϊνά πτερύγια και πίσω διαχύτης. Αλλαγμένη είναι και η σχεδίαση της μάσκας, ενώ έχουν τοποθετηθεί και καινούργια λογότυπα «TT RS-R» σε κόκκινο χρώμα εμπρός-πίσω.

Η ABT έχει βελτιώσει και τις αναρτήσεις με την τοποθέτηση πιο σπορ ελατηρίων χαμηλώματος και νέων αντιστρεπτικών δοκών εμπρός – πίσω. Επιπλέον, έχει αλλαχτεί η εξάτμιση με νέα πιο σπορ με ρυθμιζόμενα κλαπέτα (μπαίνει κατά παραγγελία) και οι ζάντες με νέες 20 ιντσών, που μπορούν να παραγγελθούν σε διάφορα σχέδια.

Διαβάστε ακόμα: Το νέο Audi A1 μικρογραφία του Q2

Δείτε και ακούστε το Audi TT RS-R 500 PS στην ορεινή διαδρομή Hahntennjoch των Άλπεων στην Αυστρία:


Get it on Google Play Download on the App Store