Αυτή η Mercedes έχει παραπάνω από 1.000 άλογα!

H Mercedes-AMG S63 Cabriolet δεν είναι το είδος του αυτοκινήτου που θα χρησιμοποιήσει κάποιος σε αγώνες dragster. Ούτε είναι λίγοι οι 585 ίπποι και τα 900 Nm ροπής του διπλά υπερτροφοδοτούμενου 5.5λιτρου V8 (προ facelift, γιατί πλέον αποδίδει 610 άλογα από 4.0 λίτρα), ειδικά για τον τουριστικό και αρχοντικό χαρακτήρα του μοντέλου. Παρόλα αυτά, οι μηχανικοί του γερμανικού οίκου βελτίωσης Posaidon αποφάσισαν πως η S63 πρέπει να ξεπεράσει σε δύναμη την Bugatti Veyron!

Δείτε ακόμα: Φοβερή βελτίωση για τη Mercedes S-Class Coupe με 740 άλογα! (+video)

Ο V8 υπερκυβίστηκε στα 6.3 λίτρα και το μπλοκ ενισχύθηκε κατάλληλα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην τεράστια αύξηση της ισχύος. Τα κουζινέτα του στροφαλοφόρου είναι καινούργια, οι μπιέλες σφυρήλατες (όπως και τα έμβολα), τα δαχτυλίδια των κυλίνδρων είναι κατασκευασμένα από χάλυβα υπερυψηλής αντοχής τα ελατήρια των βαλβίδων είναι επίσης ενισχυμένα και η συμπίεση έχει μειωθεί. Περιττό να πούμε ότι οι δύο υπερσυμπιεστές είναι νέοι και μεγαλύτεροι, όπως και η πολλαπλή εισαγωγής, το σύστημα εξαγωγής και το ψυγείο και το intercooler. Δεν θα μπορούσε να λείπει η αναβαθμισμένη ECU, ώστε να ρυθμίζει κατάλληλα το «μεταλλαγμένο» μοτέρ, ενώ ενισχύσεις έχουν δεχτεί το διαφορικό και το 7ταχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Όλα τα ανωτέρω είχαν σαν αποτέλεσμα ένα πολυτελές κάμπριο GT να παρουσιάζει μεγαλύτερα νούμερα ιπποδύναμης από το πρώτο hypercar της Ιστορίας! Η ισχύς πλέον ανέρχεται στους 1.019 ίππους, 18 περισσότερους από τους 1.001 της απίστευτης Bugatti Veyron. Η ροπή είναι ακόμα πιο «εκκωφαντική» και θα μπορούσαμε να πούμε ότι κοντράρει τα φορτηγά της Mercedes, σημειώνοντας τον απίστευτο αριθμό των 1.400 Nm. Χάρις σε αυτό το τρομακτικό ιπποφορβείο κάτω από το καπό, η S63 Cabriolet χρειάζεται τώρα μόλις 2,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση) και συνεχίζει να επιταχύνει απτόητη μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη 350 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Κολασμένη Mercedes-AMG GT S

Το ίδιο πακέτο αναβάθμισης προσφέρεται σε όλα τα μοντέλα με τον twinturbo V8 των 5.5 λίτρων. Που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον ML63, GLE63 ή G63 με 1.000+ ίππους.


Get it on Google Play Download on the App Store