Αυτό το VW Touran κρύβει πολλά άλογα

Τα πολυχρηστικά αυτοκίνητα τα οποία πριν από μερικά χρόνια βρίσκονταν σε άνθηση και τώρα είναι υπό εξαφάνιση λόγω της «έκρηξης» των SUV, απευθύνονται σε ένα συντηρητικό κατά βάση κοινό που δίνει έμφαση στην πρακτικότητα και όχι τόσο στις επιδόσεις. Χαρακτηριστικά που αφορούν και το VW Touran, το οποίο στην πρώτη γενιά του εφοδιαζόταν στην ισχυρότερη έκδοσή του με τον 2.0 λτ. TSI κινητήρα βενζίνης ισχύος 170 ίππων.

Δείτε ακόμη: Πρώτο video: Βελτιωμένο Corolla με τις ευλογίες της Toyota

Ο κάτοχος εντός Touran αποφάσισε να μετατρέψει το «sleeper» οικογενειακό του όχημα σε ένα σπορ μοντέλο, κάνοντας διάφορες μετατροπές στον κινητήρα και στις αναρτήσεις του. Ο εργοστασιακός ατμοσφαιρικός του κινητήρας αντικαταστάθηκε από ένα 2.0 λτ. TSI από VW Golf R (6ης γενιάς) αρχικής ισχύος 270 ίππων και 350 Nm ροπής, ο οποίος μετά από τις βελτιώσεις έφτασε τους 373 ίππους και τα 475 Nm ροπής. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν νέο σύστημα εξάτμισης με σπορ καταλύτη, νέο intercooler, εισαγωγή αέρα και επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου.

Εκτός από το νέο κινητήρα, το εικονιζόμενο… Touran R διαθέτει σύστημα φρένων από το Golf R, μεγαλύτερες ζάντες με φαρδύτερα ελαστικά και αλλαγμένα αμορτισέρ. Εξωτερικά έχει παραμείνει απαράλλακτο και σίγουρα κρύβει καλά τα 373 άλογα που υπάρχουν κάτω από το εμπρός καπό του.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το ταχύτερο VW Arteon στον κόσμο (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store