BMW M3 600 ίππων ή καινούργιο hot hatch;

Αν βολιδοσκοπείτε την αγορά μιας μεταχειρισμένης BMW M3 σε άριστη κατάσταση και μάλιστα βελτιωμένη, την βρήκαμε για εσάς!

Από το εργοστάσιο η BMW M3 E92 είναι ένα ονειρικό αυτοκίνητο! Μια μηχανολογική κατασκευή που φτιάχτηκε για να χαρίζει χαμόγελα στο χειριστή της!

Δείτε ακόμα: Συγκλονιστικά βελτιωμένη BMW M850i xDrive

Και πως να μην τα χαρίζει αφού η Μ3 Ε92 κινείται από έναν 8κύλινδρο, 4λίτρο κινητήρα βενζίνης με 420 ίππους! Και κίνηση στον σωστό άξονα, τον πίσω, για «παντιλίκια» με το καλημέρα! Σε όλα αυτά στην Μ3 που παρουσιάζουμε προσθέστε κι έναν κομπρέσσορα, από την ESS Tuning, ο οποίος εκτοξεύει κατά πολύ την ισχύ. Το μοτέρ είναι εξαιρετικά περιποιημένο, μιας και υπάρχει νέα πολλαπλή εισαγωγής, ενισχυμένα κουζινέτα, ψυγείο λαδιού, αλλά και μπεκ καυσίμου μεγαλύτερης παροχής Bosch. Βέβαια για την διαχείριση των νέων δεδομένων υπάρχει νέο πρόγραμμα στον εγκέφαλο της ESS. Όταν όλα μονταρίστηκαν, ήρθε η ώρα της αλήθειας! Η ώρα του δυναμόμετρου! Το οποίο έδειξε 585 ίππους και 493 Nm ροπής, που περνάνε στους πίσω τροχούς (υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό) από το χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένη BMW M2 Competition 540 ίππων και ξεχνάς τη Μ3

Όμως οι βελτιώσεις συνεχίζονται στο στήσιμο του αυτοκινήτου, το οποίο έχει ενισχυθεί για την καλύτερη διαχείριση της παραπάνω δύναμης. Υπάρχουν coilovers της BC Racing, ρυθμιζόμενες μπάρες θόλων, ενισχυμένα top mounts για την ανάρτηση, αλλά και δυνατότερο σύστημα πέδησης. Εξωτερικά τώρα, είναι βαμμένη σε ένα εκπληκτικό μπλε χρώμα, φοράει LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, ενώ από ανθρακόνημα είναι οι γρίλιες των «νεφρών» της μάσκας! Περιποιημένο είναι και το εσωτερικό, με bucket καθίσματα της Recaro, BMW Performance τιμόνι, αλλά και επενδύσεις carbon στο λεβιέ ταχυτήτων και το χειρόφρενο.

Δείτε ακόμα: Η κτηνώδης BMW M2 Competition της G-Power! (+video)

Η συγκεκριμένη Ε92 έχει 138.403 χλμ. στο οδόμετρο και είναι μοντέλο του 2011. H τιμή για την οποία δημοπρατήθηκε ανήλθε στις 33.583 δολάρια, ή 30.210 ευρώ – όσο δηλαδή και ένα ολοκαίνουργιο hot hatch, με τα μισά και βγάλε άλογα.

Get it on Google Play Download on the App Store