Βελτιωμένη BMW M2 Competition 540 ίππων και ξεχνάς τη Μ3

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Μ2 Competition είναι ο πιο «καυτός» εκπρόσωπος των γρήγορων BMW. Οι Μ3/Μ4 περιμένουν τον αντικαταστάτη της νέας γενιάς G20, η M5 κάνει ντόρο λόγω επιλεκτικής πισωκίνησης και 600+ ίππων, όμως είναι η Μ2 αυτή που θεωρείται πνευματικός απόγονος της εμβληματικής Μ3 Ε30 και η πιο ισορροπημένη Μ που έχουν παρουσιάσει οι Βαυαροί εδώ και χρόνια. Κι όλα αυτά, πριν την πιάσουν στα χέρια τους οι βελτιωτές.

Δείτε ακόμα: BMW M2 Competition M Performance έτοιμη για πίστα

Όχι ότι η ίδια η BMW δεν έχει φροντίσει να την προικίσει με όλο τον κατάλογο του M Performance, αλλά η DahlerdAHLer, όπως το γράφουν οι ίδιοι) θεωρεί πως δεν είναι αρκετό. Ο ελβετικός βελτιωτικός οίκος πήρε τον 3λιτρο 6κυλινδρο twinturbo N55, του άλλαξε την ECU με το σύστημα εξαγωγής κι έτσι απλά, «απογείωσε» την ισχύ στους 540 ίππους. Το νούμερο αυτό είναι κατά 80 ίππους μεγαλύτερο ακόμα και από την κορυφαία Μ3 Competition Sport, προϊδεάζοντας για τις επιδόσεις. Οι Ελβετοί δεν ανακοινώνουν ακριβή στοιχεία επιτάχυνσης, αρκούμενοι στη δήλωση πως «χρειάζεται κάτω από 4 δλ. για να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα». Για την τελική ταχύτητα εμφανίζονται πιο λεπτομερείς, αναφέροντας πως το δημιούργημά τους σταματά την βελόνα του κοντέρ στα 320 χλμ./ώρα.

Προκειμένου να κοντρολαριστεί η επιπλέον δύναμη, η Dahler εξοπλίζει την M2 Competion με ένα δικό της coilover set ανάρτησης, αντικαθιστά τα δισκόφρενα με μεγαλύτερες και φροντίζει για την ψύξη τους με νέα ακροπτερύγια στους αεραγωγούς. Οι ζάντες επίσης είναι νέες και σε διάσταση 20 ιντσών, με την σχεδίαση να θυμίζει έντονα αυτές της Μ5 E60 με τον 5λιτρο V10 κινητήρα.

Διαβάστε επίσης: Infiniti Project Black S: Με τεχνολογία από Φόρμουλα 1 (+video)

Η Dahler προσφέρει συνολικά 4 πακέτα για την M2 Competition. Το κορυφαίο συνδυάζει όλα τα παραπάνω με roll cage και μεγάλη αεροτομή με ένα αναλόγων διαστάσεων splitter εμπρός. Τα υπόλοιπα 3 προσφέρουν διαφορετικές ιπποδυνάμεις, ξεκινώντας από τα 430, συνεχίζοντας στα 450 και καταλήγοντας στα 510 άλογα.


Get it on Google Play Download on the App Store