Infiniti Project Black S: Με τεχνολογία από Φόρμουλα 1 (+video)

Το Infiniti Project Black S αναστάτωσε την έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι, καθώς η εμφάνισή του έκανε πολλά φλας να ανάψουν και όχι άδικα, αφού μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με αγωνιστική αύρα.

Δείτε ακόμη: Νέο Toyota Camry: Παίρνει τη σκυτάλη από το Avensis (+video)

Βασισμένο στο Infiniti Q60, το ιαπωνικό μοντέλο διαθέτει αγωνιστική τεχνολογία με διπλό υβριδικό κινητήρα, η οποία προέρχεται από την Φόρμουλα 1. Στόχος του είναι να διερευνήσει κατά πόσο αυτή η τεχνολογία μπορεί να περάσει σε αυτοκίνητα δρόμου.

Το Infiniti Project Black S συνδυάζει την τεχνολογία αυτή με έναν θερμικό κινητήρα βενζίνης V6, twin-turbo χωρητικότητας 3.0 λίτρων. Η συνδυαστική του ισχύς είναι στα 571 άλογα και χαρίζει 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Το Infiniti Project Black S είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας με ηλεκτρομηχανικά χειριστήρια ελέγχου «by-wire» για το γκάζι και τις αλλαγές σχέσεων, ενώ διαθέτει νέο σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση (BBW).

Διαβάστε επίσης: Ονειρώδες το πρώτο βελτιωμένο νέο Toyota Corolla

Αξίζει να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο μοντέλο χρειάστηκε μόλις ενάμιση χρόνο για να γίνει πραγματικότητα, με την Infiniti να τονίζει πως θα συνεχιστεί  η εξέλιξη του πρωτοτύπου από το ψηφιακό περιβάλλον και το δυναμόμετρο, σε περιβάλλον πίστας, σε μία σειρά από δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Get it on Google Play Download on the App Store