Lada 500 ίππων «δίνει πόνο» σε Mercedes SLS AMG (+video)

Έχουμε δει ουκ ολίγα video με κόντρες μεταξύ αυτοκινήτων, τα οποία φαινομενικά ανήκουν σε άλλο σύμπαν από πλευράς επιδόσεων και τιμής. Και εξίσου ουκ ολίγες φορές, έχουμε δει τον «ταπεινό» να…ταπεινώνει τον «Γολιάθ». Αλλά σαν το σημερινό, δύσκολα συναντάς αντίστοιχο.

Δείτε ακόμα: To νέο Lada Vesta Sport πιάστηκε στα… πράσα

Η SLS AMG είναι μία από τις ταχύτερες Mercedes που μπορεί να οδηγήσει κανείς, έχοντας έναν πανίσχυρο ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 6.3 λίτρων, 571 ίππων και 650 Nm ροπής. Μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και launch control, μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ. και να συνεχίσει απτόητη μέχρι τα 315 χλμ./ώρα. Με λίγα λόγια, ακόμα και τη σημερινή εποχή που οι ιπποδυνάμεις των υπεραυτοκινήτων ξεπερνούν με άνεση τα 700 άλογα, η SLS στέκεται μια χαρά.

Το Lada 2107 (ή Riva) από την άλλη, πρόκειται για ένα σοβιετικό σεντάν προσανατολισμένο στις οικονομικές και απροβλημάτιστες μετακινήσεις της μέσης οικογένειας της Σοβιετικής Ένωσης, στη δεκαετία του 80. Από 1.500 κυβικά αποδίδει (απέδιδε καλύτερα) 72-75 ίππους, τα οποία ήταν ικανά για επιτάχυνση 17 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και μια τελική της τάξης των 150 χλμ./ώρα. Βασικά, το μόνο κοινό σημείο με την SLS είναι η μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα.

Διαβάστε επίσης: SEAT Arosa diesel vs BMW M5 (+video)

Και κάπου εδώ μπαίνει ο θαυμαστός κόσμος της βελτίωσης. Και «απογειώνει» το Lada στα 500 άλογα (προφανώς είναι διαφορετικός ο κινητήρας, αλλά πουθενά δεν αναφέρεται ποιος είναι). Και κάνει την Mercedes να τρέχει να κρυφτεί στα βάθη της Σιβηρίας.


Get it on Google Play Download on the App Store