Mazda3 «σαύρα» αναπολεί το MPS

Πάει πολύς καιρός από όταν ακούσαμε τελευταία φορά φήμες για επιστροφή του Mazda3 MPS. Βάσει του πανικού που επικρατεί στα hot hatches, δεν υπάρχει καλύτερο timing για ένα νέο ταχύτατο 3άρι. Οι Ιάπωνες, ωστόσο, δεν συγκινούνται. Κι ας έχει το μικρομεσαίο χάτσμπακ τους όλα τα φόντα.

Δείτε ακόμα: Γιατί η Mazda λέει «όχι» σε CVT και τούρμπο;

Υπάρχει τετρακίνητη έκδοση, ο 2λιτρος Skyactiv-X αποδίδει 181 ίππους, το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ στην γκάμα της Mazda δεν λείπει (με 250 ίππους ο 2.5άρης Skyactiv-G, στα 6 και CX-5) και ο κόσμος αδημονεί. Η φίρμα από την Χιροσίμα, όμως, επιμένει να μας λέει «όχι». Και βελτιωμένα 3 σαν το σημερινό, συνεχίζουν να αναρωτιούνται το «γιατί».

Διαβάστε επίσης: Πώς τα κατάφερε το νέο Mazda3 κόντρα στον τάρανδο; (+video)

Το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν Instagramer, ονόματι roadster_runner, και αποτελεί το τρίτο Mazda στο γκαράζ, καθώς έχει ακόμα ένα MX-5 κι ένα 6. Η απόσταση από το έδαφος έχει εκμηδενιστεί, ελέω ρυθμιζόμενου coilover kit, ενώ οι ζάντες αλουμινίου είναι νέες 19 ιντσών. Μηχανικές βελτιώσεις δεν αναφέρονται, ούτε ποιο μοτέρ συναντάμε κάτω από το καπό. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον 2.0 Skyactiv-G των 162 ίππων, που σημειώνει τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά της Βορείου Αμερικής.

Get it on Google Play Download on the App Store