Πώς τα κατάφερε το νέο Mazda3 κόντρα στον τάρανδο; (+video)

Μέχρι στιγμής τα μοντέλα της Mazda έχουν κινηθεί στα δυο άκρα του τεστ αποφυγής ταράνδου: από την μία έχουμε το MX-5 που διαπρέπει, από την άλλη το CX-3 που αντιμετωπίζει τα θέματά του. Το νέο 3 έρχεται να κάνει τον μεσάζοντα των επιδόσεων.

Δείτε ακόμα: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα συστήματα ασφαλείας του Mazda2; (+video)

Το μικρομεσαίο ιαπωνικό χάτσμπακ αρχικά δυσκολεύτηκε στα 77 χλμ./ώρα, κάτι που δικαιολογείται καθώς η πρώτη προσπάθεια είναι αναγνωριστική για τον οδηγό. Στην συνέχεια δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα σε αυτή την ταχύτητα, παρουσιάζοντας ομοιογένεια και ροή στις κινήσεις του αμαξώματος. Το σκηνικό περίπου επαναλήφθηκε στα 80 χλμ./ώρα, με την διαφορά ότι εκεί τα εμπρός ελαστικά έχασαν για λίγο την τριβή τους με το οδόστρωμα, προκαλώντας ένα μικρό γλίστρημα.

Διαβάστε επίσης: Τα χαρακτηριστικά του επαναστατικού Skyactiv-X μοτέρ της Mazda

Το οποίο, ωστόσο, ήταν αρκετό για να χαλάσει την γραμμή του αυτοκινήτου, αλλοιώνοντας την είσοδο στον τρίτο διάδρομο και στοιχίζοντας δυο κώνους, συν άλλον ένα που χτύπησε στον δεύτερο. Κατά τα άλλα το 3αρι επαλήθευσε το πάλαι ποτέ «Zoom Zoom», αποδεικνύοντας ότι έχουμε να κάνουμε με ένα καλοστημένο χάτσμπακ.

Get it on Google Play Download on the App Store