Μοναδικά βελτιωμένο Audi A1 400 ίππων από την ABT

Όταν η ABT αποφασίσει να τα δώσει όλα και να δημιουργήσει κάτι μοναδικό, ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα δεν υπάρχει πιθανότητα να απογοητεύσει.

Δείτε ακόμα: Η ABT «φορτώνει» τον 3.0 TFSI στα Audi A6, A7 και Q8

Το συγκεκριμένο A1 αποδεικνύει του λόγου το αληθές, έχοντας 400 άλογα και 400 Nm ροπής από τον 2λιτρο TFSI και εμφάνιση που παραπέμπει όχι μόνο στα μοντέλα RS, αλλά στα αγωνιστικά της Audi που συμμετέχουν στο DTM. Προφανώς το θεόρατο splitter εμπρός, τα φουσκώματα στα φτερά με τους αεραγωγούς και ο διαχύτης με την τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος, ξεκαθαρίζουν πως έχουμε να κάνουμε με ένα κυριολεκτικά μοναδικό γερμανικό χάτσμπακ. Οι σφυρήλατες ζάντες των 19 ιντσών σε μαύρη απόχρωση κάνουν αντίθεση με τα χρυσά δαχτυλίδια και το κόκκινο προφίλ των ελαστικών Michelin, ενώ οι πίσω πόρτες είναι πλέον καλυμμένες, οπότε το συγκεκριμένο μοντέλο ενδεχομένως να είναι και το μοναδικό τρίθυρο A1 που κυκλοφορεί.

Η ανάρτηση αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο coilover kit της H&R, ενώ η εξάτμιση είναι «ελευθέρας» για την αντίστοιχη ηχητική υπόκρουση.

Στο εσωτερικό ο περίβολος είναι καθαρά αγωνιστικός, με τα αντίστοιχα καθίσματα και προσθήκη roll cage στον χώρο πίσω.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Audi A1 30 TFSI S tronic S line

Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως σίγουρα το Audi A1 Sportback «1 of 1» θα είναι ταχύτερο από το κορυφαίο εργοστασιακό 40 TFSI των 6,5 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και 235 χλμ./ώρα της τελικής.


Get it on Google Play Download on the App Store