Μοναδικό και «σκοτεινό» Ford Focus RS Wagon (+videos)

Για τους γρήγορους οικογενειάρχες, η προηγούμενη γενιά του Ford Focus ST Wagonκαι φυσικά η σημερινή– είναι ό,τι πρέπει. Δυναμική εμφάνιση, 252 ίπποι από τον 2λιτρο EcoBoost, 6,7 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, 248 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας και 476 λίτρα χώρου αποσκευών, τα οποία γίνονται 1.502 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Οι πιο απαιτητικοί θα ήθελαν τα 350 άλογα και την τετρακίνηση με το Drift Mode του RS, όμως το mega hatch του «Μπλε Οβάλ» ήταν αποκλειστικά διαθέσιμο με το 5θυρο αμάξωμα.

Δείτε ακόμα: Ετοιμάζεται Ford Focus RS 690 ίππων! (+video)

Για την SS-Tuning αυτά είναι «ψιλά γράμματα». Ο βελτιωτικός οίκος, που εδρεύει στο Κίεβο, πήρε ένα ST Wagon και το μετέτρεψε στο μοναδικό RS Wagon του κόσμου! Ο 2.3 EcoBoost αντικατέστησε το 2λιτρο μοτέρ στο μηχανοστάσιο, το σύστημα τετρακίνησης προσαρμόστηκε στο πλαίσιο, φούσκωσαν τα φτερά, τοποθέτησαν νέα ανάρτηση και πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, με splitter εμπρός, αεροτομή οροφής, πλαϊνές ποδιές και διαχύτη. Εξυπακούεται ότι ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ταυτόσημος με αυτόν του RS, ενώ πίσω το «παρών» δίνουν οι χαρακτηριστικές διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Διαβάστε επίσης: Το Ford Focus ST τα βάζει με το Honda Civic Type R (+video)

Στο εσωτερικό έχουν πάρει θέση τα μπάκετ της Recaro, ενώ οι ακτίνες του τιμονιού φέρουν φιλέτα ανθρακονήματος. Τουλάχιστον αυτά υποστηρίζουν οι Ουκρανοί δημιουργοί του αυτοκινήτου, καθώς εικόνα από το εσωτερικό δεν έχουμε. Αυτό που έχουμε, ωστόσο, είναι δυο video με το Focus RS Wagon, το οποίο πλέον είναι ντυμένο στα μαύρα.

Get it on Google Play Download on the App Store