«Ραλιάρα» Ferrari με μοτέρ Suzuki GSX-R! (+video)

Συνήθως, για να δει κανείς λασπωμένη Ferrari θα πρέπει να βρίσκεται σε πίστα, να έχει βρέξει και να έχει περάσει από την αμμοπαγίδα. Το Μαρανέλο είναι συνυφασμένο με τους αγώνες πίστας, αν και έχουν υπάρξει κατά καιρούς εξαιρέσεις. Κάποιες F355 και 550 Maranelo που σχεδιάστηκαν για πρωταθλήματα αναβάσεων, μαζί με τις 308 GT4 και GTB που έτρεχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ την δεκαετία του 80.

Δείτε ακόμα: Η Ferrari ετοιμάζει μηνύσεις για φωτογραφίες στο Instagram!

Η 360 Modena ουδέποτε είχε σχέση με χωμάτινες ειδικές, όμως μια ομάδα autocross από την Ισπανία φρόντισε να το αλλάξει. Για την ακρίβεια, δεν άφησε τίποτα απαράλλαχτο κάτω από το σώμα της 360. Με πρώτα και καλύτερα, τον κινητήρα και τη μετάδοση. Οι μηχανικοί της Ya-Car αντικατέστησαν τον 3.6 V8 των 400 ίππων και το 6άρι ημιαυτόματο κιβώτιο όχι με ένα, αλλά με δυο κινητήρες από Suzuki GSX-R! Ως γνήσιο rally car, η τετρακίνηση θεωρήθηκε απαραίτητη. Εξ ου και η παρουσία των κινητήρων σε έκαστο άξονα. Με δυο λόγια, έχουμε να κάνουμε με μια δικινητήρια και τετρακίνητη Ferrari!

Διαβάστε επίσης: Δεν άνοιγε η Ferrari του Νεϊμάρ λόγω ψύχους (+video)

Οι τροχοί παίρνουν κίνηση μέσω 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου και τριών μπλοκέ διαφορικών, με τα δυο μοτέρ να διαθέτουν από δυο ψυγεία (συνολικά τέσσερα) για την ψύξη τους. Η ισχύς της μεταλλαγμένης 360 ανέρχεται στους 400 ίππους και τυπικά είναι V8, καθώς διαθέτει από έναν V4 εμπρός-πίσω. Οπότε, και πάντα τυπικά/καταχρηστικά, απόδοση και τεχνοτροπία κινητήρα είναι πιστά στα εργοστασιακά στάνταρ.

Get it on Google Play Download on the App Store