Smart «πύραυλος τσέπης» από τη Brabus

Τα μοντέλα της smart αντιμετωπίζονται από το αγοραστικό κοινό ως δύο άκρα: στο ένα υπάρχει η άποψη που υπερθεματίζει την ασυναγώνιστη ευελιξία των συμπαγών διαστάσεων. Στο ακριβώς απέναντι φάσμα συναντάμε την lifestyle διάσταση του λιλιπούτειου αυτοκινήτου, στην οποία η εμφάνιση έρχεται σε πρώτο ρόλο. Πολλά από τα παραδείγματα της δεύτερης κατηγορίας φέρουν το σήμα της Brabus.

Δείτε ακόμα: Smart πλήρωσε τα «σπασμένα» έξαλλης νοικοκυράς!

Ο Γερμανός βελτιωτής μπορεί να είναι πασίγνωστος για τις Mercedes κτηνώδους ιπποδυνάμεων που ετοιμάζει, όμως με το smart εξυπηρετεί την κοσμική πλευρά του γερμανικού μοντέλου. Υπάρχει, φυσικά, η ανάλογη αύξηση στην ιπποδύναμη (125 ίπποι από τους 90 του fortwo και τους 109 του κανονικού Brabus), ωστόσο το 125R -όπως ονομάζεται το μοντέλο ειδικής παραγωγής- ξεχωρίζει χάρις στις 16αρες και 17αρες ζάντες (εμπρός-πίσω αντίστοιχα), τη διχρωμία στη ματ βαφή (ανθρακί-μαύρο και μαύρο-κόκκινο οι επιλογές στην παλέτα), τη χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 30 χλστ. και -κυρίως- την κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση των τριών απολήξεων, που θυμίζει φευγαλέα αυτή της 458 Italia.

Διαβάστε επίσης: Eργοστάσιο Brabus: εκεί που οι Mercedes γίνονται «κτήνη» (+video)

Από πλευράς επιδόσεων δεν είναι Ferrari, βέβαια, όμως το 3κύλινδρο μοτέρ των 898 κυβικών χαρίζει ρωμαλέες επιδόσεις στο fortwo. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 9,2 δλ. και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 175 χλμ./ώρα. Στο εσωτερικό συναντάμε τις απαραίτητες σπορτίφ πινελιές, με την μορφή δερμάτινων μπάκετ καθισμάτων, αλουμινένια πεντάλ και μαρσπιέ με το λογότυπο της Brabus.

Για όλες αυτές τις προσθήκες, η smart ζητάει 39.900 ευρώ για κάθε ένα από τα 125 ForTwo ConvetibleBrabus 125R, όπως είναι η επίσημη ονομασία του.

Get it on Google Play Download on the App Store