Eργοστάσιο Brabus: εκεί που οι Mercedes γίνονται «κτήνη» (+video)

Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι γρήγορες Mercedes ήταν συνυφασμένες με ένα περιορισμένο ρεπερτόριο δυνατοτήτων: γκάζι στην ευθεία και διακριτική εμφάνιση. Πέρα από κάποιες εξαιρέσεις, όπως η Mercedes 560 SEC AMG «Sledgehammer», οι AMG αποτελούσαν την βελτιωμένη μεν, συγκρατημένη δε εκδοχή των μοντέλων της φίρμας από τη Στουτγκάρδη.

Mια άλλη εταιρία, πάλι, έδινε τον ακριβώς αντίθετο τόνο. Τεράστιες ιπποδυνάμεις, «τρομοκρατική» εμφάνιση, έφεση στο drift και της πάσης φύσεως «χουλιγκανιές». Με δυο λόγια, ο κόσμος της Brabus.

Δείτε ακόμα: Mercedes AMG E63 S με 789 ίππους από την Brabus

έτος ίδρυσης το 1977 και όνομα που πηγάζει από τα τρία πρώτα γράμματα των δημιουργών της (Klaus Brackman-Bodo Buschmann), η Brabus σύντομα έγινε συνώνυμο της ακρότητας-με την καλύτερη έννοια. Σε ένα γκαράζ στο Bottrop οι Μercedes έμπαιναν αυτοκίνητα πολυτελείας και έβγαιναν «τιμωροί» των δρόμων. Xαρακτηριστικό παράδειγμα η Mercedes 190E 2.3-16, που πέρναγε την πόρτα των εγκαταστάσεων σαν ένα μεσαίο σεντάν 185 ίππων και έβγαινε ως «κτήνος» 280 αλόγων από έναν εν σειρά εξακύλινδρο 3.6 λίτρων. Σημειωτέον ότι ακόμα και η κορυφαία 190Ε, η μνημειώδης 2.5 Sport Evo, που ήταν ειδική έκδοση για να πάρει την homologation η αγωνιστική έκδοση του DTM, δεν ξεπερνούσε τα 230 άλογα. Για να αντιληφθούμε πλήρως την φιλοσοφία της Brabus.

Διαβάστε επίσης: Κολασμένη Mercedes-AMG GT S

Πλέον η γερμανική φίρμα λογίζεται ως επίσημος βελτιωτής των Mercedes, έναν τίτλο που μερικοί της απέδιδαν ακόμα κι όταν η AMG ήταν «ελεύθερη», δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, έχει ξεχωριστό τμήμα που ασχολείται με την βελτίωση Aston Martin και Land Rover, ενώ απασχολεί πάνω από 200 εργαζομένους. Πάνω από όλα, δεν ξεχνάει τις ρίζες της και εξελίσσει κατασκευές με σκοπό την κατάρριψη ρεκόρ και την ικανοποίηση των πιο απαιτητικών γούστων. CLS 900 ίππων (που κατέχει το ρεκόρ ταχύτερου σεντάν, με 365,7 χλμ./ώρα τελικής) και 6τροχα G-Wagen 700 ίππων για τις αλλοπρόσαλλες αγορές της Μέσης Ανατολής είναι δύο μόνο από τα εκπληκτικά δημιουργήματα που μπορεί να δει κανείς στο νεότευκτο εργοστάσιο της Brabus-πάντα στο Bottrop. Και σήμερα θα κάνουμε μία μαγευτική βόλτα στα άδυτα της ακρότητας.

Get it on Google Play Download on the App Store