«Θηριάκι» Audi A1 από την ΑΒΤ

Το πολυτελές μικρό της Audi, το Α1, αν και φρέσκο, δεν ξέφυγε από τους μηχανικούς της ΑΒΤ, οι οποίοι μας προτείνουν μια δυνατότερη έκδοσή της 40 TFSI, με 240 ίππους και 360 Nm ροπής.

Από το εργοστάσιο το Audi A1 40 TFSI αποδίδει 200 ίππους και 320 Nm ροπής, νούμερα που κινούν σβέλτα το δυναμικό αμάξωμα του Α1. Όμως επειδή εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο, η ΑΒΤ φρόντισε να μας το παρέχει!

Δείτε ακόμα: To Audi RS5-R Sportback της ABT είναι δυναμίτης!

Κάτω από το καπό του Α1 στην εν λόγω έκδοση, βρίσκεται ένας 2λιτρος κινητήρας βενζίνης στον οποίο η ΑΒΤ τοποθέτησε το δικό της Engine Control Unit, όπου μόνο με αυτό το μοτέρ κέρδισε +40 ίππους και +40 Nm ροπής. Σύμφωνα με τη βελτιωτική εταιρεία, το αυτοκίνητο είναι ελαφρώς γρηγορότερο από το εργοστασιακό, αλλά δεν έχει ανακοινώσει τις ακριβείς επιδόσεις του. «Μαμά» το Α1 40 TFSI το 0-100 χλμ./ώρα το ολοκληρώνει σε 6,5 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 235 χλμ./ώρα. Με αυτή τη light μετατροπή στον κινητήρα και την έξτρα ιπποδύναμη, σειρά είχε η βελτίωση της ανάρτησης, η οποία πλέον διαθέτει ελατήρια της ABT, που σε συνδυασμό με τις όμορφες ζάντες ABT Sport GR των 18 ιντσών χαμηλώνουν το αμάξωμα έως και 30 χλστ.

Διαβάστε επίσης: «Βαρβάτο» look και δύναμη για το Audi Q5 της ABT

Οι συγκεκριμένες ζάντες προσφέρονται σε δυο χρωματικές επιλογές (μαύρο matte και gloss) και διατίθενται ανεξάρτητα, χωρίς τις μηχανικές αναβαθμίσεις ή τις τροποποιήσεις της ανάρτησης


Get it on Google Play Download on the App Store