Το Ford Fiesta ST κερδίζει 25 άλογα με μια εφαρμογή!

Ότι ζούμε στην ψηφιακή εποχή, το γνωρίζουν άπαντες. Ότι πλέον τα ηλεκτρονικά κυριαρχούν στον χώρο του αυτοκινήτου, επίσης αποτελεί κοινό τόπο. Τόσο κοινό μάλιστα, που έχουμε φτάσει σε σημείο να «κατεβάζουμε» εφαρμογές στο κινητό και να αυξάνουμε την ισχύ του καμαριού μας!

Καλή ώρα το Ford Fiesta ST, το οποίο με την εφαρμογή mTune SMARTflash της mountune αυξάνει την απόδοσή του κατά 25 ίππους και 55 Nm, φτάνοντας αισίως στα 225 άλογα και τα 340 Νm. Η εφαρμογή της mountune είναι εξαιρετικά απλή στην λειτουργία της: ο ιδιοκτήτης του κορυφαίου Fiesta την κατεβάζει στο κινητό του, το συνδέει με καλώδιο USB στο αυτοκίνητο και μπορεί να παραμετροποιήσει όπως κρίνει τις ρυθμίσεις του. Εκτός από αυτό, η βρετανική εταιρία βελτιώσεων προσφέρει πακέτα αναβαθμίσεων τα οποία μπορεί να αποκτά δωρεάν οι χρήστες της εφαρμογής με ένα άγγιγμα στην οθόνη αφής του smartphone τους.

Δείτε ακόμα: 400 άλογα για το Ford Focus RS της Mountune

Το πλήρες πακέτο, εκτός από την εφαρμογή και καλώδιο USB, προσφέρει 3 διαφορετικά modes (Performance -με τα 225 άλογα-, Stock -με το εργοστασιακό setup- και Anti-Theft, ως αντικλεπτικό σύστημα που «νεκρώνει» τον κινητήρα), νέο φίλτρο αέρα και τα ανάλογα σήματα «Mountune». Η βελτίωση των επιδόσεων είναι παραπάνω από εντυπωσιακή, δεδομένου ότι δεν ακουμπάει χέρι τον 3κύλινδρο EcoBoost των 1.5 λίτρων. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε λιγότερο από 6 δλ. (από 6,5 του εργοστασιακού), ενώ η ενδιάμεση επιτάχυνση 50-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται κατά 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο ταχύτερα!

Διαβάστε επίσης: Τι κάνει το Ford Fiesta ST κόντρα στο Renault Megane RS; (+video)

Για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν «πύραυλο» το Fiesta ST τους μέσα από το smartphone, μπορούν να δουν περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της εταιρίας.


Get it on Google Play Download on the App Store