Toyota Corolla KE70 βγαλμένo από όνειρο

Το Toyota Corolla KE70 είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο μεσουράνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και ειδικά στη χώρα μας αποτέλεσε ένα άκρως επιτυχημένο εμπορικά αυτοκίνητο, το οποίο ακόμη και σήμερα μπορεί να το συναντήσουμε στους ελληνικούς δρόμους.

Δείτε ακόμη: Νέο Toyota Yaris GR Sport. Και υβριδικό και σπορ

Πλέον, 30 χρόνια μετά για πολλούς το συγκεκριμένο Toyota Corolla αποτελεί το ιδανικό project car, από το οποίο ξεκινούν το χτίσιμο ενός βελτιωμένου αυτοκίνητου. Αυτό έκανε και ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Toyota Corolla ΚΕ70, ο οποίος όπως λέει ο ίδιος επέλεξε αυτό το αυτοκίνητο γιατί ήξερε (λόγω της προϋπηρεσίας του με… Toyota AE86) πώς να το κάνει διασκεδαστικό οδηγικά.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε στην Πολωνία, από έμπορο που πωλούσε κάθε λογής Toyota Corolla προκειμένου να τιμήσει τα 50 χρόνια του αυτοκινήτου. Από εκεί το αυτοκίνητο πήγε στην Τσεχία όπου και βρίσκεται τώρα. Ο ιδιοκτήτης του έχει βάλει κάτω από το καπό του μοτέρ από AE86, ενώ από το ίδιο αυτοκίνητο προέρχεται το κιβώτιο και η μετάδοση. Αλλαγές που χρειάστηκαν δυόμιση μήνες για να ολοκληρωθούν.

Εξωτερικά το αυτοκίνητο δεν έχει ιδιαίτερες αλλαγές, αν εξαιρέσεις τις ζάντες (Hayashi Techno Phantoms) και το οπτικό εφέ που προσφέρει το χαμήλωμα της ανάρτησης, ενώ το εσωτερικό έχει μείνει και αυτό σχεδόν απείραχτο, με εξαίρεση το μπάκετ κάθισμα στην πλευρά του οδηγού και το τιμόνι.

Διαβάστε επίσης: Τελικές με Toyota Yaris GRMN (+video)

Εμείς ευχόμαστε στον ιδιοκτήτη του να χαίρεται το Toyota Corolla του και να το διατηρήσει όσο πιο καλά μπορεί.

Get it on Google Play Download on the App Store