«Τυφώνας» BWM X6 M με 750 ίππους (+video)

Η BMW X6 M δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε αδύναμη, ούτε αργή στην εργοστασιακή της μορφή. Ο βελτιωτικός οίκος G-POWER, βέβαια, κάπως έτσι την αντιλαμβάνεται. Για αυτό και παρουσίασε την Typhoon.

Η βελτιωμένη Χ6 Μ «εκτινάσσει» την απόδοσή της κατά σχεδόν 200 άλογα, φτάνοντας αισίως τα 750 (από τα 570 της εργοστασιακής μορφής), ενώ η ροπή αγγίζει το απίστευτο νούμερο των 980 Nm. Προκειμένου να επιτευχθούν οι αριθμοί, ο Γερμανός βελτιωτής αντικαθιστά τους δυο υπερτροφοδότες του V8 των 4.4 λίτρων με μεγαλύτερους, τοποθέτησε νέο σύστημα εξαγωγής και έδωσε τον έλεγχο στην ECU του προγράμματος G-POWER V3, το οποίο αφαιρεί και τον ηλεκτρονικό περιοριστή της ταχύτητας στα 250 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Έτσι θα είναι η νέα BMW X5 M

Επίσημα νούμερα επιδόσεων δεν ανακοινώθηκαν, πέρα από τα 11,5 δλ. που απαιτούνται για το σπριντ 0-400 μέτρα και τα 300 χλμ./ώρα της τελικής. Ωστόσο οι Γερμανοί υπολογίζουν πως το όχημα των 2+ τόνων μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3.8 δλ.

Εκτός από το μηχανοστάσιο μετατροπές έχει δεχθεί και η ανάρτηση, με ένα coilover set της G-POWER με την κωδική ονομασία GX6M RS.

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτοι σκόρερ του αυτοκινητικού Μουντιάλ!

Φυσικά η εμφάνιση δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίζει την εντυπωσιακή δύναμη του γερμανικού SUV, με τα φουσκωμένα φτερά, τους μεγάλους αεραγωγούς του εμπρός προφυλακτήρα, τις πλαίνές ποδιές και τις προσθήκες στις πίσω πόρτες να ολοκληρώνουν το widebody kit. Δεν λείπουν, επίσης, ούτε οι κλασικές ζάντες της εταιρίας, στην θηριώδη διάσταση των 23 ιντσών.

https://www.youtube.com/watch?v=lHCUcadjaTQ


Get it on Google Play Download on the App Store